Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jul 3, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 14-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 14-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia continuă și îi invită pe tineri să citească fragmentul evanghelic al Duminicii a 14-a din Timpul de peste an.

A face parte din grupul „celor mici”, a urma și imita pe Isus, a găsi odihnă pentru suflet, cere mai întâi însușirea atitudinii Învățătorului: „învățați de la mine că sunt blând și smerit cu inima”. Oare cum ar arăta lumea noastră dacă ar fi plină de aroganță și răutate? Invitația lui Isus ar trebui să ne preocupe…

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video;
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca cele pregătite să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru Sescu
Aprofundez

Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” – Eugen Ionescu

– Evreii și cărturarii așteptau un Mesia care avea caracteristicile unui rege puternic și triumfător, pe când Isus se prezintă sub imaginea unui om smerit și aducător de pace.

– Fariseii, cărturarii, mai marii poporului, cei înțelepți și pricepuți ar fi trebuit să-l recunoască primii pe Isus. Cunoșteau Scriptura, însă aroganța lor de a nu primi lecții de la nimeni, i-a orbit. Dumnezeu îi preferă pe cei mici și smeriți, pentru că sunt liberi de mândrie și deschiși spre misterele lui Dumnezeu.

– Isus este Învățătorul „blând și smerit cu inima”. Blândețea și smerenia nu au fost niciodată pe placul oamenilor mândri și dornici de putere. În orice secol au existat atât agresori cât și victime ale aroganței, dorinței de afirmare, poziției sociale, puterii și interes propriu; copiii și tinerii de astăzi nu fac excepție.

– Isus cere ucenicilor să meargă pe urmele sale. El a venit pentru a împărtăși condiția umană, s-a sacrificat pentru a arăta că numai blândețea și smerenia pot construi adevărata împărăție.

– Accesul în Împărăția lui Dumnezeu și cunoașterea sa nu ține de capacitățile intelectuale sau de pricepere, ci de predispoziția fiecăruia de a fi „mic”, blând și smerit.

Pentru reflecție personală:

– Bunătatea este calea cea mai ușoară de a-l imita pe Dumnezeu. Cine urmează exemplul lui Isus ajută la construirea unei lumi mai bune. Trăim înconjurați de familie, prieteni, cunoscuți și ar trebui să ne întrebăm:

– Încotro s-ar îndrepta această lume dacă nu am mai trăi deloc virtuțile blândeții și smereniei? De ce ne este atât de greu să-l imităm pe Cristos? De ce ne este greu să ne însușim atitudinea celor mici?


Gând misionar:

Mă gândesc la oamenii de pe toată fața pământului:

Doamne, tu îi preferi pe cei mici și smeriți. Dă-ne harul de a învăța de la Isus ce înseamnă să fim blânzi și smeriți cu inima, să nu ne lăsăm niciodată conduși de aroganță, ci să căutăm bucuria în simplitate, în modestie, în ajutorul tuturor. Numai așa voința ta va fi împlinită pe pământ, cum este împlinită în Cer, și vom construi o lume mai frumoasă și mai bună. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *