Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 26, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 13-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 13-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă.

Fragmentul evanghelic îi invită pe tineri să descopere ce înseamnă a-l urma pe Cristos și a fi primitor față de toți cei pe care el i-a trimis. Deși astăzi suntem tot mai mult însetați de comunicare, comuniune și raport social, de puține ori înțelegem ce implică conviețuirea armonioasă, disponibilitatea față de Dumnezeu și față de aproapele, faptul de a fi „primitor”. De ce ne este atât de greu să construim relații sociale mai trainice și armonioase? De ce nu ne mai simțim în largul nostru în preajma bisericii, când de fapt ar trebui să fie invers?

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.cmdiasi.ro și www.ercis.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video:
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Materialul pregătit sperăm să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru Sescu
Aprofundez

Nu pune pe nimeni și nimic înaintea iubirii lui Cristos”. – Sf. Benedict

– Textul evanghelic din Matei cap. 10 încheie instruirea apostolilor cu privire la misiunea încredințată și îi responsabilizează cu privire la chemarea primită și la exigențele ei.

– Discursul misionar vorbește despre cruce și exigențele vocației în optica iubirii și a vieții. Numai în lumina iubirii lui Dumnezeu față de oameni și a jertfei sale aducătoare de viață se poate înțelege purtarea crucii și sensul vocației, mai ales viața consacrată. Pentru a fi demn de Cristos, ucenicul trebuie să subordoneze totul lui Dumnezeu.

– A-i primi pe cei trimiși de Dumnezeu înseamnă a-l primi pe Dumnezeu, a descoperi în mod progresiv misterul său și a experimenta bunătatea sa. Prin Botez creștinul, cel care l-a primit pe Cristos, moare în fiecare zi pentru păcat, pentru egoism, pentru invidie, pentru nedreptate, și renaște la o viață de iubire. Urmarea este solicitantă, dar aducătoare de viață, de bucurie, de comuniune…

– Deși oamenii sunt tot mai conectați și legați între ei prin intermediul rețelelor de socializare, în mod fizic sunt tot mai separați și îndepărtați. Relația virtuală nu obligă pe nimeni să sacrifice din spațiul și timpul său pentru altul, nu cere atenție, capacitate de dialog, străduință de a înțelege… nu cere nimic din ceea ce ar presupune dezlipirea de sine, acceptarea unei cruci din dragoste față de aproapele.

Pentru reflecție personală:

– Capacitatea de ospitalitate și primire a unei comunități este unitatea de măsură a fidelității față de Evanghelie și semnul eficacității Euharistiei celebrate. Deși ne dorim o comunitate primitoare și deschisă, în care fiecare să se simtă în largul său, ne este greu să renunțăm la timpul și spațiul nostru pentru a o construi…

– Știind că disponibilitatea și jertfa stau la baza oricărui lucru bun, cum mi se par cuvintele lui Isus? Sunt gata de sacrificiu? Sunt primitor cu frații mei, în special cu cei mai mici?


Gând misionar:

Îmi amintesc astăzi de cei care l-au urmat pe Isus dăruindu-și viața în întregime pentru a-i face cunoscute numele și iubirea sa:

Doamne, ajută-mă să fiu atent și primitor cu cei din jurul meu, prin gesturi mici și gratuite, amintindu-mi că în spatele lor te afli tu. Ajută-mă să renunț la ceea ce mă împiedică să te așez în centrul vieții mele. Dă-mi puterea să-mi îmbrățișez misiunea încredințată pentru a-mi trăi cu folos viața. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *