Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 19, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 12-a din Timpul de peste an

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica a 12-a din Timpul de peste an

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia continuă. Fragmentul evanghelic îi invită pe tineri să descopere curajul adevărat. Mulți oameni de-a lungul secolelor au avut curajul de a se jertfi pentru Dumnezeu și pentru aproapele, iar noi îi amintim ca martiri. Care a fost izvorul curajului? De ce un martir nu se teme nici măcar în fața morții?

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video:
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Materialul pregătit sperăm să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de curaj!

Pr. Florin-Petru SescuMaterialul integral în format PDF poate fi descărcat dând click aici


Aprofundez

Așa cum nu există creștin fără iubire adevărată, la fel nu există creștin fără mărturia credinței” – Henri Lacordaire

– Fragmentul evanghelic prezintă recomandările lui Isus față de ucenici în momentul în care îi cheamă și îi trimite. Ei sunt asociați misiunii sale care nu este ușoară, de aici și cuvintele Nu vă temeți. Ucenicii vor fi persecutați asemenea învățătorului. Mulți creștini de-a lungul secolelor nu se vor teme să refuze idolatria, răul, păcatul sau renegarea lui Dumnezeu, chiar cu prețul vieții. Aceștia sunt „martiri”, adică mărturisitori ai credinței prin propriul sânge;

– Frica se opune vieții. Cine trăiește doar cu frică, nu va putea experimenta niciodată ce înseamnă a fi liber. Isus spune ucenicilor că deși trupul poate fi ucis, nimeni nu poate ucide sufletul și dorința acestuia de idealuri înalte. A mărturisi credința este un ideal ce presupune atât cunoașterea Evangheliei și participarea la sacramente, cât mai ales luarea de poziție personală, în mod public, cu privire la Cristos, atunci când puterea umană vrea să impună renegarea Lui.

– Ucenicul nu trebuie să se teamă din 3 motive: 1. Pentru că va trăi în veșnicie; 2. Pentru că puterea oamenilor este limitată; 3. Pentru că este prețios în ochii Tatălui. Cine a descoperit că este iubit de Dumnezeu poate înfrunta orice încercare pe care o întâlnește în viață și va fi sigur că Isus va da mărturie pentru el.

Pentru reflecție personală:

– Cultura actuală este mai mult interesată de forța fizică, decât de forța spirituală, uitând că de multe ori oamenii au fost capabili de gesturi extraordinare datorită iubirii, care este o forță interioară. Exemple ne sunt martirii, părinții, eroii.

– Care sunt fricile mele? Dar izvorul curajului? Sunt capabil să mă jertfesc pentru cineva? Mi-a fost teamă vreodată să dau mărturie despre Cristos sau să fac binele?


Gând misionar:

Mă gândesc astăzi la toți misionarii pe care i-ai trimis în lume:

Misiunea pe care le-ai încredințat-o nu este ușoară, de aceea te rugăm, oferă-le perseverență și curaj în momentele grele, ocrotire în primejdii, încredere în situațiile de descurajare și teamă; iar nouă, celor care ne încredințezi anunțul cuvântului tău în viața de zi cu zi, susține-ne cu harul Duhului tău ca să nu ne rușinăm niciodată de credința noastră, ci să mărturisim cu toată sinceritatea numele tău în fața oamenilor. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *