Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Feb 20, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica 1 din Postul Mare

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica 1 din Postul Mare

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia a ajuns la Duminica 1 din Postul Mare.

Tinerii sunt invitați să privească la prezența lui Isus în deșert ca la o experiență profundă. Deșertul este locul în care zgomotele sunt îndepărtate, pacea inimii este restabilită, iar gândurile prind tot mai multă profunzime; este locul intimității cu Dumnezeu și al apropierii dintre semeni; este locul în care ai timp de rugăciune, de post, de meditație, de liniște și, uneori, de singurătate, pentru că, până la urmă, acesta este și locul celor mai mari încercări.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de liniște!

Pr. Florin-Petru SescuAprofundez

„Respectarea postului este o adevărată emblemă a luptei creștine. În acest fel, ne dovedim nouă înșine că nu suntem dușmanii crucii lui Cristos. Prin post, evităm pedeapsa judecății divine. Prin el, câștigăm putere împotriva întunericului.” – Papa Benedict al IV-lea

– Textul introduce timpul Postului Mare, invitând creștinul să-și împrospăteze credința printr-o nouă întâlnire cu Isus și cuvântul său. Pasajul, ce urmează botezului, prezintă ispitirea lui Isus în deșert. Abia ieșit din apa botezului, imediat după ce aude vocea Tatălui care îl declară Fiu iubit, Isus este împins de Duhul Sfânt în pustiu unde trăiește experiența fragilității, a slăbiciunii, a suferinței umane.

– Prezența lui Isus în deșert indică o experiență profundă: rugăciune, post, meditație și luptă interioară, în liniște și singurătate. Cel face experiența „deșertului”, face loc și liniște în el și în jurul său, îndepărtează zgomotul, regăsește pacea în profunzimea inimii. Deșertul este locul care reprezintă atât intimitatea cu Dumnezeu, cât și locul de încercare. În deșert, atât Isus, cât și fiecare credincios, se confruntă cu el însuși și cu misiunea pe care i-a încredințat-o Dumnezeu. Pentru Marcu ispitirea lui Isus nu începe la finalul celor 40 de zile, ci pe tot parcursul perioadei, indicând faptul că ispita este constantă și nu periodică, ispita este prezentă în toată existența omului.

– După experiența deșertului, Isus este gata să înceapă misiunea de a predica evanghelia lui Dumnezeu, vestind timpul mântuirii și al împărăției lui Dumnezeu. Această vestire este însoțită de chemarea la convertire, la o schimbare radicală a vieții, a modului de a vedea, a gândi, a judeca și a trăi, în lumina evangheliei.

Pentru reflecție personală:

–    Deșertul este locul încercărilor, al deciziilor, al schimbărilor, iar postul este un timp de purificare, de gândire, de rugăciune, propice pentru a face ordine în viața mea. Asemenea lui Isus, vreau să fiu condus de Duhul Sfânt și mă întreb:

–    Ce înseamnă postul pentru mine? Îmi propun să mă retrag uneori? Caut pacea, cu Dumnezeu, cu mine, cu ceilalți, care vine din convertire? Ce fac pentru Isus?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca toți să fim mai aproape de Cristos și de frații noștri pe drumul crucii, oferind zilnic o rugăciune însoțită de fapte bune și jertfe personale:

Tată răbdător și milostiv, dispune inimile noastre la ascultarea cuvântului tău pentru ca, în acest timp al Postului Mare, să se împlinească în noi adevărata convertire. Fă-ne demni de sacramentul botezului și al renașterii ca fii ai tăi, purtând în noi și semănând în jurul nostru pace, recunoștință, armonie și iubire. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *