Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 28, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica 1 din Advent

#SundayChallengeEvanghelia – Duminica 1 din Advent

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al primei Duminici din Advent.

Isus îi invită pe tineri, în prima duminică din Advent și la începutul anul liturgic B (dedicat Evangheliei după sfântul Marcu) să fie vigilenți. Adventul este un timp de așteptare, în care fiecare creștin trăiește plin de speranță venirea Mântuitorul, atât ca prunc în ziua de Crăciun, cât și ca Mântuitor în ziua finală.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de atenție!

Pr. Florin-Petru Sescu


Material video – momentan indisponibil


Aprofundez

„Trec o singură dată prin viață. Tocmai de aceea, orice lucru bun pe care îl pot face trebuie să-l fac acum… pentru că nu voi mai trece din nou pe aici.” – Maica Tereza de Calcutta

– Textul evanghelic al primei duminici din Advent are în centru îndemnul la vigilență, amintind frumusețea și sensul vieții: așteptarea conștientă și activă a venirii lui Isus. Vegherea nu înseamnă lipsa somnului, ci atenția sporită față de ceea ce contează, atitudinea de responsabilitate, împlinirea binelui, fructificarea oportunităților zilnice și a trăi în prezența lui Dumnezeu, în așteptarea venirii sale.

– Două atitudini subliniază vigilența slujitorilor: atenția și fidelitatea. Cristos, „stăpânul”, le-a încredințat slujitorilor propria casă și o anumită responsabilitate și misiune. Așa cum portarul trebuie să fie mereu treaz și atent în timpul nopții pentru a deschide celor care sosesc, iar slujitorii casei fideli pentru a-și împlini datoria, la fel și omul trebuie să fie treaz la momentul sosirii lui Isus, nu atât fizic, cât spiritual. Omul care veghează iese din amorțeala interioară proprie, care îl izolează de ceilalți, și trăiește activ, gata fiind oricând să-l primească cu bucurie pe Mântuitorul său.

– Vigilența, așadar, are un dublu sens: 1. pe de o parte are în vedere propria persoană – omul vigilent rămâne în prezența lui Isus Cristos, crește în har și înțelepciune, în dreptate și adevăr; 2. pe de altă parte are în vedere atenția față de ceilalți, cei care i-au fost încredințați – folosește bine puterea primită, este responsabil de faptele sale, deoarece la final va da cont de toate în fața stăpânului.

Pentru reflecție personală:

– Așteptându-l pe Isus, fiecare faptă din Advent trebuie să fie transformată într-un gest de iubire față de persoana care urmează să vină, de aceea, mă întreb:

– Ce fac în așteptarea lui Isus? Veghez pentru ca faptele mele să fie conforme cu credința? Cum îmi exercit responsabilitatea care mi-a fost încredințată?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca în acest timp al Adventului, să ne pregătim cât mai bine inimile pentru venirea pruncului Isus, fiind mai atenți, mai grijulii și mai buni unii cu alții:

Doamne, fii alături de noi, opera mâinilor tale și ajută-ne cu harul tău să așteptăm plini de iubire și vigilenți venirea glorioasă a lui Isus Cristos. Dispune inimile noastre pentru a primi cu bucurie și recunoștință darul mântuirii pe care să-l mărturisim oricărei persoane pe care o întâlnim. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui..

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *