Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 24, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#SundayChallengeEvanghelia – CRĂCIUNUL, Solemnitatea Nașterii Domnului

#SundayChallengeEvanghelia – CRĂCIUNUL, Solemnitatea Nașterii Domnului

Proiectul #SundayChallengeEvanghelia propune spre lectură fragmentul evanghelic al Crăciunului.

Tinerii sunt invitați să descopere în pruncul Isus, Cuvântul care dă viață. Sunt invitați să prețuiască mai mult viața și frumusețea ei. Dacă Isus s-a făcut om, și-a asumat condiția umană, este pentru că a dorit să ne arate cât de mult ne iubește.

Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

  1. Evanghelia în format video (indisponibil momentan);
  2. O foaie de însoțire, împărțită în șapte puncte.

Sperăm ca materialul pregătit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

CRĂCIUN FERICIT și plin de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu


Material video – momentan indisponibil


Aprofundez

„Cristos se naște, preamăriți-l. Cristos coboară, întâmpinați-l. Cristos e pe pământ: ridicați-vă, oamenilor. Tot pământul să-i cânte Domnului!” – Grigore din Nazianz

– Textul este o reflecție asupra marelui mister al întrupării. Pentru a vorbi despre acest mister, Sf. Ioan se întoarce la începutul universului: Tatăl rostește, eliberează cuvântul, și creează; Fiul este Cuvântul rostit, principiul a toate, este cel care dă formă și viață, este cel prin care se creează toate. Cuvântul este dar de viață, atât ca existență propriu zisă, cât și ca relație existențială cu Dumnezeu.

– Oamenii care recunosc în Cuvânt principiul existenței lor, iar în promisiunile lui, sensul vieții, aceștia au fost luminați de el și au primit de la el puterea de a fi fii ai lui Dumnezeu. Lumina este proclamată de un om al lumii, Ioan, pentru ca toți să o cunoască și să creadă. În ciuda condiției de fragilitate și mizerie asumate de Cuvânt, lucru indicat de versetul „și Cuvântul s-a făcut trup”, omul trebuie să-l descopere pe Dumnezeul cel apropiat și milostiv, venit în lume pentru a-l mântui.

Pentru reflecție personală:

– Crăciunul înseamnă că Dumnezeu și-a asumat fragilitatea și micimea mea pentru a mă mântui; de aceea sărbătoarea este atât de frumoasă și plină de viață. Mă întreb:

– Cum trăiesc acest Crăciun? Poate am pregătit cadouri, dar lui Isus ce i-am pregătit? Cum sunt cuvintele mele și în ce se transformă? Mă simt un fiu al lui Dumnezeu?


Gând misionar:

Mă rog pentru ca fiecare dintre noi să trăim altfel Crăciunul, să-l trăim cu adevărat:

Dumnezeule atotputernic și iubitor, tu prin Cuvântul tău ai creat toate, m-ai creat pe mine, i-ai creat pe cei dragi ai mei și pe toți oamenii. Trimite și astăzi Cuvântul tău pentru ca el să ne ajute să iubim mai mult viața, să iubim mai mult condiția noastră de fii ai tăi. Ajută-ne să prețuim viața și să trăim în pace. Amin.

Tatăl nostru…/ Bucură-te, Marie…/ Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *