Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 16, 2015 in Articole, Diverse, Locale, Slideshow | 0 comentarii

Octombrie Misionar – ”Părtași ai milostivirii …cum?”

Octombrie Misionar – ”Părtași ai milostivirii …cum?”

cmdiasi_sigla

Nr. 48 / 09.10.2015

Comunicat de presă

Octombrie Misionar – ”Părtași ai milostivirii …cum?”

     Am intrat deja în luna octombrie, lună închinată cu precădere reîmprospătării dimensiunii misionare a Bisericii. Pe data de 18 octombrie, anul acesta, vom celebra cea de-a 89-a Zi Mondială a Misiunilor, iar mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc adresat Bisericii universale cu ocazia acestei zile se deschide cu următoarele cuvinte: Fiecare botezat este chemat să dea mărturie despre Domnul Isus vestind credința primită în dar.

     Centrul Misionar Diecezan Iași, ținând cont de Anul Milostivirii și îndemnurile papei, a ales pentru anul misionar 2015-2016 tema „Părtași ai milostivirii …cum?” și motoul „Isus a luat pâinile și, mulțumind, le-a dat celor așezați” (In 6,11). Cel ce primește darul mântuirii, darul milostivirii divine, nu poate să nu își dorească să facă și altora cunoscut acest lucru. Imaginea cea mai frumoasă a participării o descoperim în gestul copilului din Evanghelia după sfântul Ioan capitolul 6, când un copil, fără să fie nominalizat sau descris, oferă lui Isus cinci pâini și doi pești care, după rugăciune și binecuvântare, satură o mulțime imensă. Este participarea omului la minunea lui Dumnezeu. Un exemplu concret de angajare este figura reprezentativă pentru acest an: Fericita Maica Tereza de Calcutta.

     Luna Misionară este marcată prin organizarea unor momente de rugăciune, celebrare și animare misionară în cadrul Diecezei de Iași. Primele evenimente au avut deja loc în zona Roman: Sagna; zona Bacău: „Fericitul Ieremia”, „Sfântul Nicolae”, „Sfânta Cruce”, unde au avut loc momente de rugăciune, sfinte Liturghii și animare misionară. Următoarele momente de rugăciune și animare misionară vor avea loc după cum urmează:

1. Sâmbătă, 17 octombrie 2015

– ora 17,00: Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” – rozariul misionar;

– ora 19,15: Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” Iași – adorație misionară.

2. Duminică, 18 octombrie 2015

– ora 8,00: Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” Iași – Sfânta Liturghie cu încredințarea mandatului misionar în cadrul liturghiei transmise la Radio Iași;

– ora 10,00: Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași – Sfânta Liturghie cu mandat misionar pentru cei șase seminariști care vor pleca în zonele de misiune;

– ora 11,00: Catedrala „Sfânta Fecioară Maria Regină” Iași – Sfânta Liturghie cu animare misionară. (evenimentele pot fi urmărit online pe situl www.ercis.ro/video)

     Sunt așteptate toate persoanele de bunăvoință care doresc să ne însoțească în rugăciune și să descopere mai multe despre activitatea misionarilor noștri în Africa și America Latină.

     Tot în cadrul acestei luni misionare, în cadrul Sfintei Liturghii transmise la Radio Iași, șase seminariști din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic ”Sf. Iosif” vor primi Mandatul Misionar. Aceștia îi vor desfășura perioada lor de formare pastoral-socială în zonele noastre de misiune din din Kenya, Coasta de Fildeș și Ecuador pentru o perioadă de șase luni de zile.

     Scopul acestor evenimente este acela de a aduce în actualitate spiritul misionar și necesitatea de a mărturisi cu entuziasm și curaj darul atât de prețios pe care ni l-a făcut Dumnezeu, acela de a fi iubiți și mântuiți de el.

     Vă așteptăm cu drag să luați parte la momentele noastre de animare misionară și să ne susțineți mai ales cu rugăciunea în această lună octombrie.

Pr. Sescu Florin-Petru

Centrul Misionar Diecezan,

         

N.B.: Vă punem la dispoziție câteva materiale pregătite pentru luna octombrie:

 – Veghe de rugăciune misionară (2015);

 – Rozariul misionar: misterele de durere (2015);

 – Afișul pentru ziua mondială a misiunilor (2015).

Afis final A3 l

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *