Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Aug 31, 2005 in Argentina | 0 comentarii

“Misiunea de Vară” în Argentina

          Doar câteva cuvinte despre “misiunea de vară” a tinerilor din Dieceza. În fiecare an, la jumătatea lunii ianuarie, se face o săptămână de misiune într-un sat ce aparţine Diecezei, iar în luna octombrie, trei zile de misiune într-o parohie de la periferia oraşului Santa Fe.

          Pentru aceste două misiuni, destul de intense, tinerii se pregătesc, atât pe plan spiritual cât şi pe plan material, căci în acele zile de misiune trebuie să se şi hrănească, iar mâncarea o cumpăra cu bani ce îi aduna din activităţile ce le fac în timpul anului, şi, dacă nu e suficient, merg şi apelează la ajutorul credincioşilor din parohiile lor, sau chiar la anumite magazine mari.

          În acest fel, lucrează în această misiune tot poporul de bunăvoinţă. Pregătirea spirituală constă în:

  • zile de reculegere, în care tinerii au posibilitatea de a se întâlni mai îndeaproape cu “Cristos, Misionarul Tatălui”;
  • o întâlnire de două zile care constă în dezbaterea diferitelor teme ce privesc situaţia actuală a societăţii noastre, cu care ei se vor întâlni în timpul vizitelor în familii;
  • conştientizarea faptului că sunt trimişi de către o Biserică, pentru că sunt fiii acestei Biserici; deci, este foarte importantă îmbrăcămintea, în particular fetele, felul de a vorbi, întâlnirea cu familia, discreţia; este important să nu facă promisiuni în numele parohiei, dacă familia respectivă are nevoie de ceva să ia contactul cu parohul respectiv;

Programul zilelor de Misiune:

Dimineaţa:

          Laudele, împreună cu sfânta Liturghie. Micul dejun. În prima zi se formează grupuri de câte doi. Fiecărui grup i se înmânează, o hartă cu străzile ce le au de parcurs, un mic dosar cu foi albe pentru a nota necesităţile acelei familii şi formularul binecuvântării casei (rugăciunea e diferită de cea pe care o face preotul cu sfinţirea caselor, e o rugăciune anume pentru laici).

          La amiază:

          Prânzul.Fiindcă în luna ianuarie aici căldurile sunt foarte mari, la ora 15.00, se face o oră de adoraţie în Biserică, apoi se serveşte ceva (mate) şi din nou urmează vizitarea familiilor, până la ora 20.00.

          Seara:

          Vesperele, cina.Urmează, apoi, activităţi în grup cu copiii din sat, cu tinerii şi adulţii. Tinerii misionari, în timpul anului se pregătesc şi pentru aceste activităţi, un grup cu copiii, alt grup cu tinerii iar alt grup cu adulţii. Important este că în tot timpul misiuni să existe un cuplu, care se roagă în biserică pentru cei care sunt în misiune. Aceasta o fac pe rotaţie.Misiunea se încheie cu celebrarea solemnă a sfintei Liturghii, prezidată de episcopul diecezei.Mereu uniţi în rugăciune!

Hasta pronto! Sr. Matilda Suciu

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *