Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Donează 3,5% din impozitul pe salariu sau pe venit

 

OFERIȚI ANUL ACESTA 3,5% DIN IMPOZITUL PE SALARIU SAU PE VENIT, CENTRULUI MISIONAR DIECEZAN.

 

 

COPIII DIN KENYA  ȘI COASTA DE FILDEȘ SE VOR BUCURA DE O CANĂ DE APĂ CURATĂ, UN PRÂNZ ȘI CONSULTAȚII MEDICALE.

 

Anual puteți direcționa către o entitate non-profit 3,5% din impozitul pe care vi-l percepe statul pe salariu.

Declarațiile le găsiți aici:

  1. Formularul 230 – 2019 pentru persoane fizice.pdf
  2. Formularul 230 – 2019 pentru PFA-uri.pdf

 

    Ce trebuie să faceți?

    Direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit datorat statului se realizează foarte ușor, prin simpla completare a Declarației 230, declarație ce stabilește destinația impozitului din anul precedent deja reținut din salariu sau pe venit unei Persoane Fizice Autorizate. Direcționarea impozitul către Centrul Misionar Diecezan Iași oferă o mână de ajutor tuturor acelor persoane care în fiecare an beneficiază de pe urma proiectelor misionare.

    Cu 3,5% mai multă speranță

    Centrul Misionar Diecezan își desfășoară activitatea misionar-umanitară în 3 țări din lumea întreagă: două pe continentul African – Kenya și Coasta de Fildeș – și una pe continentul American – Panama. De-a lungul timpului a reușit să susțină multe proiecte de pe urma cărora au beneficiat copiii, tinerii și adulții din deșertul Chalbi – Kenya, regiunea Djebonoua – Coasta de Fildeș și zonele izolate de ape și mlaștini din Panama.

    Anul trecut, ne-au fost redirecționați aproximativ 6312,84 RON prin intermediul campaniei „Cu 2% mai multă speranță”. Tradus în proiecte, suma primită a susținut două luni și 22 de zile „Hrana pentru grădinițele din Kenya”. În cadrul acestui proiect, 155 de copii din Kenya au primit zilnic prânzul la grădinițele pe care le frecventează. Mai multe amănunte despre proiectele noastre puteți citi dând click aici.

    Termenul de depunere al formularului a fost prelungit pentru anul curent de la 15 martie la 25 mai. Toți cei care doresc să susțină eforturile noastre de a-i ajuta pe cei mai săraci decât noi, o pot face completând „Declarația 230” cu datele personale.

Ce ar trebui să facă o persoană care dorește să completeze „Declarația 230”?

1.     Să completeze doar rubrica I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, după care semnează formularul. Nu trebuie completeze nimic la sumă, deoarece aceasta va fi calculată de organele fiscale.

2.     Să depună formularul alegând una din următoarele variante:

     a.     Depune personal formularul la Administrația Finanțelor Publice de care aparține (exemplu – cei din zona Roman: Piața Roman Vodă nr. 1, Roman);

    b.     Completează formularul online pe pagina Administrației Finanțelor Publice după cum urmează: accesează situl www.anaf.ro (sfaturi cu privire la  depunerea online le veți găsi pe sit. Nu uitați însă să completați:  Deumire entitate: CENTRUL MISIONAR DIECEZAN; Cod de identificare fiscală: 13101848; Cont bancar: RO02 RNCB 0198 0033 2602 0001);

    c.     Ne oferă nouă împuternicirea prin poștă sau vizitându-ne la adresa: Centrul Misionar Diecezan, Str. Primăverii, nr. 17, 611129 – Roman, jud. Neamț; după care îl vom depune noi la Finanțe.

 

    Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon 0742/287764 și 0233/744491 sau pe adresa de email [email protected]

     Pentru a descărca formularul dați click pe linkurile de mai jos:

  1. Formularul 230 – 2019 pentru persoane fizice.pdf
  2. Formularul 230 – 2019 pentru PFA-uri.pdf

 

Amănunte referitoare la Declarația 230

 

A.   Ce trebuie să știți despre „Declarația 230” sau așa zisul „Formularul 2%”:

     1.     Impozitul pe salariu v-a fost deja reținut în fiecare lună din anul 2019 și se află în bugetul statului;

    Conform Codul Fiscal, contribuabilii, persoane fizice pot să direcționeze 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație) prin completarea declarației 230.
    Puteți ajuta oameni în nevoie fără să vă coste nimic.
   Vă aduceți contribuția la buna cheltuire a banului public, adică al dumneavoastră.
   Până pe 31 decembrie administrația financiară va centraliza toate informațiile și va vira în cont sumele strânse pentru organizațiile beneficiare.
    În cazul în care optați pentru ca acești bani să fie direcționați către proiectele umanitare ale Centrului Misionar Diecezan, noi, în numele copiilor și tinerilor care vor beneficia de pe urma ajutorului dumneavoastră, vă mulțumim!

 

B.    Rubricile ce trebuie obligatoriu completate:

    1.     Datele dumneavoastră personale de identificare;

    2.     Datele de identificare ale entității non-profit către care se direcționează 2% sau 3,5%:

      Denumire entitate: CENTRUL MISIONAR DIECEZAN

      Cod de identificare fiscală: 13101848

      Cont bancar (IBAN): RO02 RNCB 0198 0033 2602 0001

(Suma corespunzătoare din impozit va fi completată de către organele fiscale)

 

C.   Cum ajunge formularul la Direcția Finanțelor Publice:

      1.     Îl puteți depuneți personal;

     2.     Îl puteți trimite prin poștă, prin scrisoare recomandată la Direcţia Finanţelor Publice de care aparțineți;

     3.     Îl puteți trimite prin poștă la adresa Centrul Diecezan Misionar, str. Primăverii, nr. 17, 611129-Roman, sau la, până la 15 Mai 2020.