Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 7, 2009 in Misionari | 0 comentarii

Maria Gilberta Hobincu

gilberta23 ani, Husi
Absolventă Litere “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi
A primit mandatul misionar pe 28 octombrie 2008, la ora 18.00 (alături de Adrian Cimpoeşu şi Alina Maria Cojan), în cadrul unei liturghii solemne care a avut loc în Biserica “Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău. Şi-a început activitatea misioanară în data de 12 noiembrie 2008 in Kenya.

Activităţi misionare

          Gândul că voi fi departe de ţară şi de familie este umbrit pentru moment de gândul adaptării la o cultură total diferită de a noastră. Toate gândurile mele se îndreaptă acum, înainte de plecare, spre această cultură. Caut să citesc tot felul de materiale să mă familiarizez, macar teoretic, cu anumite obiceiuri, tradiţii de acolo.

Mărturii misionare

          “Dacă mă întreabă cineva de ce am ales acest drum, tot ce i-aş putea răspunde este “habar nu am”. Ceea ce stiu însă sigur, este ca aceasta decizie mi-a adus multa linişte şi bucurie în suflet. Pentru prima dată mă simţeam ca atunci când un tată îşi duce copilul de mâna, fară ca micuţul să ştie destinaţia. Desigur, cel mic întreabă, dar chiar şi atunci când nu primeşte răspunsul, singurul lucru important este că tatăl său ştie şi drumul, şi destinaţia. Mi-e greu să spun de ce am ales să plec misionară, dar mă simt asemenea copilului care îşi vede de drum, fără griji, pentru că tatăl lui se ocupă de toate.

Date de contact

Adresa: Maikona Catholic Mission
P.O. Box 10, 60500-Marsabit,
Kenya
Tel: 00254/734615601
Email: [email protected]
[email protected]

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *