Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jun 12, 2017 in Kenya, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Kenya – „Maikona este o oază in mijlocul deșertului…”

In perioada 1-11 Iunie a.c., IPS Ioan Robu, arhiepiscop de București, a făcut o vizita in Kenya, cu ocazia jubileului de 50 de ani de la prima evanghelizare în misiunea din Sololo, dieceza de Marsabit; această sărbătoare s-a celebrat la Sololo pe data de 4 Iunie, unde au participat episcopul Kihara (episcop de Marsabit), mulți preoți din misiunile învecinate și mulți credincioși din toată dieceza de Marsabit.
IPS Ioan Robu a sosit din România împreună cu pr. Wilhelm Dancă, pr. Liviu Matieș și Dumea Ciprian, toți din arhidieceza de București. În perioada 6-8 Iunie grupul de oaspeți din România, însoțiți de preotii din Sololo, pr. Cristi Pista și pr. Aurelian Herciu, au vizitat și misiunea din Maikona, aici unde suntem preoții din dieceza de Iași. A fost un moment de bucurie pentru întreaga comunitate. În ciuda călătoriei grele prin deșertul Chalbi, de la Sololo până la Maikona, IPS Ioan Robu a dorit să facă această vizită și să transmită un mesaj de bucurie misionarilor din dieceza de Iași și comunității noastre de aici. Toți oaspeții români ai misiunii din Sololo sunt oaspetii bineveniți și ai misiunii dinMaikona, și vice-versa, astfel încât să se păstreze prietenia, colaborarea și comuniunea dintre cele două misiuni administrate de preoții români. După o cunoaștere a misiunii din Maikona, prin vizite la diferite școli și alte proiecte de aici, s-a celebrat o sfânta Liturghie solemnă în biserica parohială cu participarea mai multor credincioși,  copii, elevi, tineri și adulți. IPS Ioan Robu a apreciat în mod deosebit tot ceea ce pr. Eugen Blaj împreuna cu ceilalți misionari, pe parcursul celor circa 15 ani de activitate in această comunitate, a reușit sa realizeze in Maikona prin proiectele frumoase realizate si prin structurile create: oratoriu, dispensar, școli, grădinițe; „Maikona este o oază in mijlocul deșertului, și la propriu și la figurat, prin tot ceea ce se vede si ce se realizează!” – a spus IPS Ioan Robu.

Doresc să mulțumesc IPS Ioan Robu și preoților care l-au însoțit, in numele comunității di Maikona, pentru onoarea pe care ne-a făcut-o cu această vizită surprinzătoare. Am transmis totodată și invitația pentru alte eventuale vizite și altor preoți din arhidieceza de București deoarece activitatea misionară poate fi un izvor de alimentare a zelului pastoral atât pentru preoți cât și pentru laicii din România.

pr. Claudiu Istoc

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *