Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 10, 2019 in Kenya, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Kenya – Un început de an trist pentru misiunea Maikona

Kenya – Un început de an trist pentru misiunea Maikona

Multe familii din filiale parohiei Maikona (Kenya) au fost constrânse din cauza tensiunilor şi conflictelor din zona să părăsească casele şi bunurile lor pentru un loc mai sigur. Sărbătoarea Crăciunului au “celebrat-o” sub cerul liber, fără case, fără bunuri, fără hrană suficientă şi, mai ales, fără apă potabilă. Sute de copii nu mai pot merge la şcoală până când nu se va remedia situaţia.

Au trecut deja trei săptămâni de când Parohia Maikona (Dieceza de Marsabit, Kenya) trăieşte momente marcate de tristeţe şi suferinţă. Au fost un Crăciun şi un început de an nou triste!

Perioada dintre 10 şi 15 decembrie 2018 va marca dureros pentru totdeauna peste 400 familii din Forole şi Idido (filiale aflate la circa 130 km de Maikona, situate la graniţa cu Etiopia), deoarece au fost obligate să-şi lase casele şi tot ceea ce aveau pentru a căuta un loc mai sigur de existenţă. Tensiunea şi frica, deja existente de câteva luni în acea zonă, cauzate de conflictele dintre triburile Gabra şi Borana, făceau imposibilă o viaţă senină şi normală; din acest motiv multe sute de persoane s-au refugiat la circa 30 km înspre deşertul Chialbi. Stabiliţi în deşert fără un acoperiş, fără mâncare, fără apă potabilă şi marcaţi profund de teamă, aceşti “confraţi”, chiar dacă nu toţi sunt creştinii noştri, au nevoie de ajutor pentru supravieţuire.

Comunitatea din Maikona, împreuna cu autorităţile locale, episcopul diecezan şi Caritas-ul diecezan am început să organizăm o iniţiativa de solidaritate şi să căutam resurse necesare pentru a alina cât şi cum se poate pe confraţii noştri refugiaţi şi suferinzi.

În realitate, cel mai necesar şi urgent pentru ei este apa potabilă. Trebuie să menţionez că ne aflăm într-o zonă deşertică şi într-un timp foarte secetos. Temperaturile încep să crească, iar seceta abia a început (sunt circa 40-50 grade ziua) şi nu mai există apă de băut de la ultimele ploi foarte mici din luna noiembrie.

După mai multe mesaje de ajutor transmise de aici din Maikona am reuşit până acum să ajutăm într-o mică măsură aceste familii datorită sprijinului financiar primit de la Centrul Misionar Diecezan Iaşi şi din partea Arhidiecezei de Bucureşti prin pr. Aurelian Herciu (prezent acum în parohia din Maikona pentru o scurtă perioadă). Au fost trimise deja în acel campus patru transporturi de câte 12.000 litri de apă fiecare, 500 kg de orez, 200 kg de porumb, 200 kg de fasole, biscuiţi, suc şi câteva dulciuri pentru copii.

Mesajul nostru de a cere ajutor pentru această situaţie critică din parohia noastră rămâne actual şi implorăm pe toţi cei cu inimă deschisă să-şi îndrepte privirea spre aceşti “cei mai săraci dintre săraci”.

Totodată, dorim să îndemnam pe câţi mai mulţi la rugăciune pentru pace şi alinarea suferinţelor nu numai pentru cei din parohia noastră, ci şi pentru toţi cei care au nevoie.

Misiunea Catolică Maikona a lansat şi pagina de facebook @MaikonaChatolicMissionwww.facebook.com/MaikonaChatolicMission, unde sunt publicate mai multe fotografii şi clipuri video care ilustrează activităţile şi nevoile acestei parohii.

Mulţumim tuturor binefăcătorilor şi Dumnezeu să răsplătească generozitatea lor!

Album foto: click aici

 

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *