Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 16, 2017 in Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Kenya se bucură de un nou preot misionar

Kenya se bucură de un nou preot misionar

DSC_4518_resize_resizeJoi, 14 septembrie, chiar în sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci, în biserica „Trupul și Sângele Domnului” din Gherăești era în sărbătoare. Preasfințitul Aurel Percă a încredințat părintelui Chelaru-Dămoc Cezar mandatul misionar pentru Kenya. El va porni spre Kenya pe data de 19 septembrie și va da o mână de ajutor la evanghelizare și susținerea proiectelor din misiunea noastră din Maikona, alături de părintele Claudiu Iștoc.

La inițiativa Centrului Misionar Diecezan și invitația părintelui Daniel Ghitiu, parohul comunității, preasfințitul Aurel a acceptat să celebreze înmânarea mandatului misionar părintelui Chelaru-Dămoc Cezar, în comunitatea Gherăești, comunitate care a oferit Kenyei doi preoți misionari, părintele Eugen Blaj și părintele Claudiu Iștoc, precum și câțiva seminariști. La acestea se adaugă și faptul că Părintele Chelarul-Dămoc Cezar a slujit ca diacon în aceeași comunitate.

 La începutul celebrării, după salutul călduros de bun venit al părintelui paroh Daniel Ghitiu,DSC_0061_resize_resize preasfințitul Aurel Percă i-a salutat pe cei prezenți, atât din partea sa cât și din partea preasfințitului Petru Gherghel, amintind tuturor cât este de important ca acest mandat misionar să fie așezat sub semnul mântuitor al Crucii. I-a invitat pe cei prezenți să se alăture invitației Sfântului Părinte, ca toți să fie misionari, susținând mai ales prin rugăciune activitatea misionară de evanghelizare a tuturor oamenilor, chiar și a celor din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Amintind de momentele care trebuie să urmeze, preasfințitul i-a invitat pe toți cei prezenți să se roage pentru părintele Cezar și pentru toți misionarii, căci ei trebuie să poarte cu ei crucea, întărire în încercări, și evanghelia, hrană pentru viață.

După predică a urmat momentul emoționant al încredințării mandatului misionar, când părintele Chelaru-Dămoc Cezar a răspuns „Da” invitației de a duce evanghelia lui Cristos până la marginile pământului. A îngenunchiat apoi în fața altarului și a primit din partea episcopului Aurel însemnele misionare: Evahgelia – lumină și călăuză în drumul misionarului și hrană pentru viață; Crucea – Cristos cel răstignit, însoțitor de nedespărțit în toate activitățile și motiv de încurajare în toate greutățile. A fost invocat harul lui Dumnezeu asupra sa pentru a fi un instrument al împăcării între oameni.

DSC_4523_resize_resizeDupă decurgerea obișnuită a Liturghiei, mai exact după Sfânta Împărtășanie, preasfințitul a invocat puterea Duhului Sfânt asupra părintelui misionar: «Doamne, Tu care ai zis apostolilor: „Mergeți în toată lumea și predicați Evanghelia la toată făptura”, reînnoiește acum mandatul tău și trimite pe Duhul Sfânt asupra acestui frate al nostru care astăzi este trimis în misiune. Fă ca el să fie vestitor curajos al Evangheliei tale și martor credibil al Învierii tale. Crucea și Evanghelia să-l însoțească pe toate căile sale, ca el să devină speranță pentru lume. Amin».

La sfârșitul Sfintei Liturghii preasfințitului Aurel Percă la felicitat pe părintele Chelarul-Dămoc Cezar pentru pasul făcut și l-a încurajat. Amintind de condițiile dificile ale oamenilor din Kenya, care de foarte mult ori duc lipsă de apă și de hrană, de condițiile vitrege în care misionarii de acolo își desfășoară activitate, a spus că prin angajamentul părintelui Cezar și prin activitatea părintelui Claudiu Iștoc dieceza noastră își arată solidaritate și dorința de a sprijini activitatea de evanghelizare din această zonă săracă. DSC_4526_resize_resize

Părintele Chelaru-Dămoc Cezar va ajunge în Kenya pe data de 19 septembrie și acolo îl va colabora împreună cu părintele Claudiu Iștoc, parohul comunității Maikona. După cursurile de limbă, va activa în misiune având în păstorire multe suflete botezate, dar și un teritoriu vast de evanghelizare. Îl încredințăm harului lui Dumnezeu și rugăciunii tuturor pentru ca prin cuvintele și faptele sale să fie o mărturie vie a Evangheliei lui Dumnezeu.

Albumul foto – dați click aici.

Pr Florin-Petru Sescu

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *