Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 29, 2017 in Diverse, Internaționale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Întâlnirea națională misionară a seminariștilor din Italia – Monreale, Sicilia

Întâlnirea națională misionară a seminariștilor din Italia – Monreale, Sicilia

DSCN0332În perioada 27-30 aprilie, în Sicilia se desfășoară al 61-lea Congresul național misionar al seminariștilor italieni. La această întâlnire participă 160 de seminariști proveniți din diferitele dieceze ale Italiei, precum și câțiva invitați. Printre invitați se numără un rectorul seminarului catolic din Albania însoțit de doi seminariști, precum și doi seminariști din România: Turbuc Laurențiu și Iacob Mădălin, însoțiți de părintele Sescu Florin, directorul Centrului Misionar Diecezan, Iași.

Prezența grupului din dieceza de Iași este un răspuns la invitația primită de Centrul Misionar Diecezan Iași din partea Missio. Rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf Iosif”, Monseniorul Benone Farcaș, căruia i-a fost adus la cunoștință această invitație, a nominalizat doi seminariști care au făcut deja o experiență misionară în cadrul anului pastoral-social să participe la această întâlnire.DSCN0427

În prima zi, joi 27 aprilie, după ce toți cei invitați au sosit la seminarul din Monreale (Palermo), la ora 16:00, a avut loc deschiderea congresului prin cuvântul de bun venit ce i-a aparținut directorului național pentru misiuni, părintele Michele Autuoro; au mai luat cuvântul rectorul seminarului din Monreale și părintele Ciro Biondi, secretarul național al Operelor Pontificale Misionare. Au urmat vesperele și sfânta Liturghie. După cină participanții au avut prilejul de a participa la un concert sunținut cu ocazia aniversării a 50 de ani de la recondiționarea orgii din catedrala din Monreale.

Vineri, după rugăciunea Laudelor și sfânta Liturghie participanții s-au întâlnit cu părintele Claudio Monge, misionar dominican de la Istanbul. Acesta a susținut o conferință în care accentua dimensiunea evanghelizării în lumea contemporană, bazându-se pe vasta sa experiență din DSCN0381Turcia, dar și pe cea ca profesor de științe și teologie a religiilor și a dialogului interreligios. Pe baza acestei conferințe, toți participanții au fost împărțiți în 6 echipe de lucru. La aceste laboratoare s-a discutat despre tema noii evanghelizări și unitatea creștinilor (aceasta fiind și tema congresului), dar și despre diferite modalități de apărare a creației, despre formarea la dialog și practicarea dialogului, toate pornind de la experiențele concrete ale participanților.

Întâlnirea continuă…

 

Albumul foto al întâlnirii: aici.

 

Turbuc Laurențiu și Mădălin Răzvan Iacob

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *