Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 15, 2020 in Articole, Coasta de Fildeş, Diverse, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

„Iată-mă!” – Mandatul misionar încredințat pr. Mădălin-Răzvan Iacob

„Iată-mă!” – Mandatul misionar încredințat pr. Mădălin-Răzvan Iacob

Luni, 14 septembrie 2020, în sărbătoarea „Înălțarea Sfintei Cruci”, în biserica „Sfinții Petru și Paul” din Bacău, Preasfințitul Iosif Păuleț a oferit mandatul misionar părintelui Mădălin-Răzvan Iacob, care va merge ca misionar în Coasta de Fildeș.

Albumul foto – click aici

La invitația părintelui decan Dâscă Isidor, parohul comunității „Sfântul Nicolae”, Bacău, și la inițiativa Centrului Misionar Diecezan, Preasfințitul Iosif Păuleț a acceptat să celebreze înmânarea mandatului misionar părintelui Mădălin-Răzvan Iacob, chiar în comunitatea natală a acestuia. Aici au putut fi aproape de el rudele, prietenii și cunoscuții, simțind mai bine emoția unui astfel de angajament.

La începutul sfintei Liturghii pr. decan Isidor Dâscă i-a salutat pe cei prezenți, amintind atât de motivul principal al celebrării solemne, înmânarea mandatului misionar pentru Coasta de Fildeş, cât și de responsabilitatea tuturor de a fi misionari.

Episcopul Iosif Păuleț a vorbit la predică de importanța Crucii și a semnului Sfintei Cruci. A reamintit tuturor că în jertfa lui Cristos pe cruce stă mântuirea noastră și de aceea trebuie să fim mult mai responsabili și atenți atunci când ne facem semnul Sfintei Cruci. Orice creștin, amintindu-și de jertfa lui Cristos, trebuie să dea mărturie despre credința sa în public, să nu îi fie rușine să își facă semnul crucii. Preasfințitul, pe finalul predicii, s-a adresat celor doi preoți misionari prezenți, pr. Mădălin-Răzvan Iacob și pr. Cosmin-Alexandru Cimpoeșu, și i-a îndemnat să aibă curaj în munca de evanghelizare pe care o vor desfășura.

A urmat momentul emoționant al încredințării mandatului misionar, când părintele Mădălin-Răzvan Iacob a primit din partea episcopului Iosif Păuleț însemnele misionare: Evanghelia – lumină și călăuză în drumul misionarului și hrană pentru viață; Crucea – Cristos cel răstignit este însoțitor de nedespărțit în toate activitățile și motiv de încurajare în toate greutățile.

Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul l-a invocat pe Duhul Sfânt asupra părintelui misionar: „Doamne, tu care ai zis apostolilor: «Mergeți în toată lumea și predicați Evanghelia la toată făptura», reînnoiește acum mandatul tău și trimite pe Duhul Sfânt asupra acestui frate al nostru care astăzi este trimis în misiune. Fă ca el să fie vestitor curajos al Evangheliei tale și martor credibil al Învierii tale. Crucea și Evanghelia să-l însoțească pe toate căile sale, ca el să devină speranță pentru lume. Amin”

Sânta Liturghie s-a încheiat cu mulțumirile părintelui decan și cuvântul de îmbărbătare al Preasfințitului Iosif Păuleț. Părintele Mădălin-Răzvan a mulțumit tuturor pentru rugăciunile și jertfele pe care le fac pentru misiuni și misionari.

Părintele Răzvan-Mădălin Iacob va ajunge în Coasta de Fildeș pe data de 23 septembrie unde va colabora împreună cu pr. Cosmin-Alexandru Cimpoeșu la buna desfășurare a activității misionare. Va avea în păstorire multe suflete botezate, însă îi mai rămâne un teritoriu vast de evanghelizare, al celor care nu au auzit încă de Cristos și nu au primit Botezul. El va trebui să dea o mărturie concretă a existenței lui Dumnezeu prin viața sa, prin cuvintele și faptele sale.

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

Pr. Răzvan Mădălin Iacob s-a născut la data de 10 Iulie 1992 la Bacău. A urmat cursurile de teologie-pastorală în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic “Sfântul Iosif” din Iași, iar la sfârșitul anului IV, în cadrul anului social-pastoral, a făcut o experiență misionară de șase luni de zile în Coasta de Fildeș. A fost hirotonit preot la 29 iunie 2018, la Iași. A activat ca vicar în Parohia „Sfântul Arhanghel Mihail” din Săbăoani până în vara anului 2020. După ce a primit mandatul misionar din partea Episcopului Iosif Păuleț, își va desfășura activitatea misionară în Dieceza de Bouaké, Coasta de Fildeș, alături de pr. Cosmin-Alexandru Cimpoeșu. Sosirea sa în Coasta de Fildeș va avea loc pe data de 23 septembrie 2020.

Pr. Mădălin-Răzvan Iacob îl va înlocui pe pr. misionar Alexandru Percu care își încheie activitatea misionară bogată. A activat ca misionar în misiunea românească din Coasta de Fildeș timp de două mandate misionare, adică șase ani.


Materialele video – ERCIS Media (surasa: www.ercis.ro)

Ediție specială: Interviuri înainte de oferirea Mandatului misionar

Sfântul Rozariu și Sfânta Liturghie cu oferirea mandatului misionar

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *