Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 25, 2017 in Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

Huși – Uniți în rugăciune pentru lumea întreagă

Huși – Uniți în rugăciune pentru lumea întreagă

11 22768412_1647848341906436_1518444891_o_resize_resize_resizeCu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor, în parohiile din Huși și în casa Surorilor Franciscane Misionare de Assisi au avut loc mai multe momente de adorație, veghe și rugăciune. La aceste momente au luat parte tinerii și credincioșii din parohii susținuți de păstorii lor și animați de surorile franciscane.

Ca pregătire pentru Ziua Mondială a Misiunilor de anul acesta, primul moment de rugăciune a avut loc în  seara zilei de 20 octombrie în capela mănăstirii franciscane. Tinerii și adolescenții parohiei „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși au trăit un momente intense de comuniune și adorație în fața Preasfântului Sacrament.05 IMG_2894_resize_resize_resize Părintele Petrică Olariu, parohul acestei comunități, a prezidat acest moment de veghe, însoțit fiind de surorile din localitate, respectiv SFMA si SDM. La sfârșitul acestui moment de rugaciune, tinerii și-au exprimat bucuria de a fi trăit acest timp ca un gest de comuniune si solidaritate cu toți misionarii din lume. Tinerii au constientizat mai mult că prin micile lor sacrificii și prin trăirea zilnică a propriilor îndatoriri sunt la rândul lor misionari, evanghelizatori în lumea de azi care deseori se dovedește a avea nevoie din ce în ce mai mult de valori umane și creștine.

Seara zilei de 22 octombrie ne-a găsit adunați pe mulți în jurul altarului parohiei „Sfântul Anton” din Huși, unde susținuți de părintele paroh Ieronim Enășoaie și conduși de părintele vicar Cătălin Rotăraș, am organizat o oră de adorație comunitară. in parohia Sf Anton Husi. Credincioșii au participat cu multă credință și bucurie, arătând pe chipul lor bucuria comuniunii cu Dumnezeu. Toți s-au rugat pentru ca Vestea cea Bună să ajungă până la marginile pământului. Părintele Cătălin, cel care a prezidat această adorație, le-a mulțumit tuturor și i-a îndemnat să nu uite 10 22789905_1647848438573093_475419772_o_resize_resize_resizeniciodată de această îndatorire de a susține prin rugăciune și jertfa proprie activitatea misionară. A fost cu adevărat un moment de comuniune și de bucurie spirituală.

Surorile au susținut și animat atât veghea cât și adorația, așa cum o fac în toate localitățile în care Surorile Franciscane Misionare de Assisi sun prezente. Toate momentele noastre de rugăciune pentru misiuni și-au dorit să fie atât un semn al unității cu întreaga Biserică în Ziua Mondială a Misiunilor cât și o comuniune mai strânsă cu toți misionarii din lume.

Sr. Tereza Iștoc (SFMA)

Pentru mai multe fotografii, dați click pe: Albumul foto

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *