Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 16, 2014 in Kenya | 0 comentarii

Francesca Giurgilă – Kenya

Francesca Giurgilă – Kenya

     În 2009 am avut ocazia să ajung la Maikona, în nordul Kenyei, împreună cu familia și Maria Luisa pentru a ajuta copiii săraci din această zonă. Am știut încă de la început că, pentru a-i ajuta, trebuie să facem totul din inimă, drept pentru care am numit proiectul nostru „Să dăruim iubire ”. 

     Dorința noastră de a ajunge în mijlocul acestor copii a fost foarte puternică.

     Când am ajuns acolo totul părea un vis. Încă nu-mi venea să cred că eu sunt acolo, în deșertul Chalbi, despre care credeam că știu multe.  Însă, spre marea mea surprindere, am descoperit o lume nouă.

     Ne-am dat seama că filmele și pozele nu se pot compara cu realitatea pe care am descoperit-o în viața acelor copii desculți și însetați care, în ciuda sărăciei lor, știu să zâmbească și să transmită bucuria de a trăi. Privirea lor plină de speranțe a rămas întipărită în sufletul meu. 

     Avem multe de învațat de la ei; să zâmbim mai mult, să fim mai buni și să-i mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat șansa de a trăi într-o țară minunată, unde apa, hrana, vegetația, educația și multe altele nu lipsesc. Abia când ne-am întors acasă ne-am dat seama cât de norocoși suntem …

     Am trăit lângă ei câteva săptămâni, însă acest timp a fost suficient pentru a schimba ceva important în viața mea, a familiei mele. Această experiență unică ne-a învațat că viața este frumoasă și că merită să fie trăită din plin.

     Nu putem să rămânem indiferenți în fața acestor copii care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

     Fără susținerea Diecezei de Iași și fără ajutorul oamenilor cu inimă bună, niciodată nu am fi putut să facem ceva concret pentru copiii din Deșertul Chalbi.

     Mulțumim în mod special unei persoane pe care o stimăm și o iubim mult, d-nei Carmen Olaru, director al TVR Iași, care, împreună cu dl Horia Gumeni, redactor șef și realizator al emisiunii „Țara lui Piticot”, au avut minunata idee de a promova proiectul „Picătura de apă de la Maikona. Cele două spectacole caritative de la Iași și Bacău, susținute în vara acestui an, au avut drept scop construirea unei grădinițe pentru copiii din deșert. În numele prietenilor din Maikona, le mulțumim din inimă!

Francesca Giurgilă

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *