Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 31, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea „Sf. Maria, Născătoare de Dumnezeu”

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea „Sf. Maria, Născătoare de Dumnezeu”

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al Solemnității „Sf. Maria, Născătoare de Dumnezeu”.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să privească la Maria, Născătoarea de Dumnezeu și mama noastră, a tuturor. Dacă Maria l-a adus pe lume pe Isus, „Calea”, atunci cu ea trebuie să înceapă orice drum bun al vieții. Oricine vrea să pășească pe drumul noului an este invitat să o invoce pe Maria.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Un an nou binecuvântat!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur să pășim împreună în noul an și să încercăm să descoperim Evanghelia chiar și în prima zi a acestuia.

Prima zi din an reprezintă pentru cei mai mulți oameni începutul unui nou drum. Oamenii folosesc această expresie: „Pășim în noul an”; dar o expresie asemănătoare este folosită și atunci când un copil își începe viața: „A pășit în viață”. Dacă fiecare om are o mamă care l-a purtat în sânul ei timp de nouă luni de zile și care l-a născut, la fel și eu, atunci când am venit pe pământ, am avut o mamă care m-a purtat în sânul ei timp de nouă luni de zile și care m-a născut la Betleem. Așadar și eu, fiind Dumnezeu, am devenit om, am început drumul vieții pământești prin Maria. De aceea ea este numită „Născătoare de Dumnezeu”, pentru că m-a născut pe mine. Dacă eu, care sunt „Calea”, am fost născut de Maria, dacă prin ea am început drumul vieții, atunci și voi ar trebui să începeți drumul nou sau drumurile noi ale vieții voastre cu Maria. Așadar, prima zi din an este dedicată Mariei pentru a păși pe noul drum ocrotiți de ea. Primiți-o pe Maria ca însoțitoare și învățătoare pe acest drum.

Evanghelia pe care ați citit-o, deși nu vorbește despre toată frumusețea și bunătatea Mariei, scoate totuși în evidență delicatețea cu care ea s-a pus la dispoziția lui Dumnezeu, spunând DA proiectului măreț pentru salvarea omenirii. Ea a plecat departe de casă și de cei dragi, a trebuit să se așeze pe un pat de paie și să se obișnuiască cu mirosul mai puțin plăcut al ieslei. A trecut prin încercări, dar nu s-a revoltat, nu a reproșat nimic nimănui. Ea a păstrat toate în inima ei. Mama mea a fost o mamă bună, iar acum este și mama voastră.

Asemenea Mariei, și mamele voastre văd, aud și trăiesc multe, dar aleg să păstreze totul în inima lor. Ele se străduiesc să vă fie aproape, să vă mângâie și să vă încurajeze în momentele grele, păstrând multe greutăți în inima lor. Voi vedeți doar o mică parte din ceea ce ele au în inimă.

Astăzi, în fața Mariei, mama mea și a voastră, vă invit să vă amintiți de toate mamele, de frumusețea fiecărei mame, și să faceți o rugăciune de mulțumire pentru ele.

Începeți anul cu bucurie și speranță alături de Maria!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca anul acesta să fim însoțiți și ocrotiți de Maria:

Tată Ceresc, prin mijlocirea Mariei, Născătoarea Fiului tău, ajută-ne ca anul acesta să ne implicăm mai mult în a ne ajuta unii pe alții. Prin Duhul Sfânt, ajută-ne ca urările bune și frumoase, pe care ni le-am făcut unii altora la început de an, să le punem în practică pentru a fi mai fericiți, mai liniștiți, mai senini, mai curajoși, mai sănătoși,… împreună. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *