Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 22, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea Rusaliilor (Coborârea Duhului Sfânt)

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea Rusaliilor (Coborârea Duhului Sfânt)

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Solemnitatea Rusaliilor (Coborârea Duhului Sfânt).

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să înțeleagă de ce Biserica, prin acțiunea Duhului Sfânt, se transformă într-o mamă care dă viață copiilor lui Dumnezeu, îi învață, îi reunește, le valorifică talanții și îi iubește pe toți la fel; de ce a veni duminica la Sfânta Liturghie înseamnă a veni la „propria mamă”, a fi împreună cu „propria familie”.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Solemnitate binecuvântată și plină de prezența Duhului Sfânt!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur să fim împreună în marea solemnitate a Coborârii Duhului Sfânt, cea de-a treia persoană a Sfintei Treimi.

Pentru a înțelege mai bine această coborâre a Duhului Sfânt vă invit să vă amintiți de ceea ce se întâmplă la Buna Vestire, la Nazaret într-o cameră mică. La Buna Vestire îngerul Gabriel este trimis la o tânără pe nume Maria, căreia îi spune că ea va fi mama Mântuitorului, mama mea, dacă își va pune toată încrederea în Dumnezeu. După acel moment, Duhul Sfânt, coborât asupra ei, o transformă în Mama lui Dumnezeu, în „Purtătoare de Dumnezeu”. Prin ea și cu ajutorul ei eu am intrat, am fost prezent în lume. Același lucru se întâmplă și cu ucenicii în ziua Rusaliilor.

În acea zi, la cincizeci de zile după învierea mea, ucenicii erau încă în Cenacol, temători și neîncrezători în a împlini misiunea încredințată. În această încăpere ei erau asemenea Mariei de la Buna Vestire, de aceea, nu întâmplător, Maria era cu ei. Duhul Sfânt coboară asupra ucenicilor, asupra comunității de la Ierusalim și o transformă în Biserică, mamă a tuturor celor credincioși, purtătoare de Dumnezeu în lume. Prin acțiunea Duhului Sfânt Biserica se transformă într-o mamă care dă viață copiilor lui Dumnezeu, de aceea de multe ori Duhul Sfânt este reprezentat prin flacără sau suflare de vânt ce dă viață.

De fapt, dragii mei, voi vă nașteți ca fii ai lui Dumnezeu prin Sacramentul Botezului; creșteți și vă maturizați în credință prin Sacramentul Mirului; sunteți hrăniți și întăriți în viața de credință prin Sacramentul Euharistiei; sunteți iertați și împăcați cu Dumnezeu prin Sacramentul Spovezii; sunteți îngrijiți și vindecați prin Sacramentul Maslului sau al Ungerii Bolnavilor; sunteți chemați să colaborați mai strâns cu Dumnezeu prin Sacramentele Căsătoriei și Preoției. Aceste sacramente sunt ale Bisericii pentru că Duhul Sfânt, cel care formează Biserica, acționează prin ele.

Prin acțiunea Duhului Sfânt, Biserica se transformă într-o mamă care dă viață copiilor lui Dumnezeu, îi învață, îi reunește, le valorifică talanții și îi iubește pe toți la fel. De aceea, a veni duminica la Sfânta Liturghie înseamnă a veni la „propria mamă”, a vă aduna împreună cu „propria familie”.

Dragii mei, eu vă aștept pe toți la Biserică!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru noi, cei mici, să-l primim cu entuziasm pe Duhul Sfânt în toate sacramentele la care participăm:

Duhule Sfânt, noi te așteptăm împreună cu Sfânta Fecioară Maria, să cobori la noi prin fiecare sacrament. Vino asupra noastră, așa cum ai coborât asupra ucenicilor, întărește-ne credința, sporește dragostea, reînvie speranța. Umple-ne de curaj pentru a deveni toți oamenii – BISERICĂ. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *