Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 20, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea „Isus Cristos – Regele Universului”

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea „Isus Cristos – Regele Universului”

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica Solemnității „Isus Cristos – Regele Universului”.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să se gândească la judecata finală ca la marele examen în care fratele lor mai mare este atât Învățător cât și Examinator. Rezultatul examenului, așa cum este corect de fiecare dată, nu ține cont de gradul de rudenie, ci de modul în care s-a pregătit fratele mai mic.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de măreție!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Vă salut cu drag pe toți în această duminică, ultima din Anul Liturgic. Fragmentul pe care l-ați citit face referință la judecata finală, momentul în care voi sta în fața tuturor ca Rege.

Cred că ați observat că înaintea tronului, la judecata finală, nu vor veni doar creștinii, ci toți oamenii, „toate neamurile”. Judecata finală nu ține cont nici de continente, nici de rasă, nici de naționalitate, nici de apartenență religioasă. La judecată toți oamenii vor fi adunați pentru a da cont de modul în care și-au trăit viața, de bunătatea de care au dat dovadă. În lumea în care trăiți există oameni care nu m-au cunoscut niciodată, de aceea misionarii merg să vestească evanghelia. În lumea în care trăiți există oameni care și-au pierdut credința din diferite motive, deși părinții lor continuă să meargă la biserică și să se roage pentru ei. În lumea în care trăiți există oameni care sunt diferiți în ceea ce privește continentul, rasa, naționalitatea, limba, apartenența religioasă sau convingerile, însă, la final toți vor fi judecați la fel.

Poate vă gândiți, cum este posibil să fim judecați toți la fel? Oare noi, care suntem creștini, nu vom avea un statut special? Trageți voi concluzia din această analogie. Să presupunem că fratele vostru mai mare este cel mai bun profesor și predă materiile necesare pentru un examen important, Capacitatea sau Bacalaureatul. Ajungeți în ziua examenului și în comisie se află tot fratele vostru. Fiind frați, vă așteptați să vă dea o notă mai mare, dar el vă dă nota pe care o meritați, pentru cât v-ați pregătit. După examen vă întâlniți cu fratele vostru și îi reproșați că alții au trecut examenul și voi nu. Atunci el vă va spune: „Dragii mei, marele avantaj pe care voi l-ați avut față de ceilalți a fost că fiind în aceeași casă știați bine subiectele examenului, v-am susținut și v-am învățat, dar nu dau examenul în locul vostru. Mai mult, fiind tot timpul împreună, puteați să-mi cereți ajutorul dacă nu știați ceva și, mai mult, nu uitați momentele în care eu vă spuneam să vă pregătiți, însă, voi pierdeați timpul. Rezultatul unui examen nu ține cont de gradul de rudenie, ci de pregătire”.

Dragii mei, eu sunt și Învățătorul și Regele vostru, iar voi sunteți frații mei, rămâneți alături de mine și de Biserica mea pentru a-mi cunoaște învățătura și a o pune în practică. Fiți buni unii cu alții, pentru că acest lucru contează cel mai mult la final.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să putem vedea în cei mici și săraci chipul blând și iubitor al lui Isus Cristos, Regele Universului:

Doamne Isuse, împărăția ta este una a iubirii, iar domnia ta nu pune accentul pe putere, ci pe milostivire, iubire, iertare și slujire. Ajută-ne pe toți, conducători sau nu, oameni cu autoritate sau fără, să te recunoaștem și să te slujim în fiecare zi în cei mici și săraci, pentru a arăta că suntem frații tăi, frații Regelui. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *