Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 12, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea Înălțării Domnului

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea Înălțării Domnului

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Solemnitatea Înălțării Domnului.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să înțeleagă mandatul misionar încredințat la Înălțarea sa la cer. Atunci când cei mici îi ajută pe oameni să-l descopere pe Dumnezeu, pe Cristos, sunt misionari și evanghelizează în fiecare zi și în orice loc, fără a merge în Africa.

Dragii mei, în lumea care are nevoie de mine și învățătura mea, voi sunteți micii mei misionari!

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Solemnitate binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Cât de mult mă bucur să fim împreună și să înțelegem această mare sărbătoare a înălțării mele la Cer!

Deși acest moment, din punct de vedere fizic, pare unul de despărțire, el nu trebuie să rămână doar la imaginea fizică, ci trebuie să fie privit și din punct de vedere spiritual, din punct de vedere al împlinirii misiunii ce mi-a fost încredințată, aceea de a mântui lumea, de a-i conduce pe toți la cer.

Prin înălțarea mea în fața ucenicilor am vrut să arăt în mod fizic faptul că trupul meu, umanitatea mea, intră în cer după jertfa crucii și învierea glorioasă. Eu am urcat la cer și prin mine oricine poate intra în cer. Mai mult, prin faptul că eu sunt în cer, în mod supranatural sunt prezent peste tot, în orice moment. Eu rămân alături de toți cei care cred, în mod invizibil, dar viu și adevărat.

În momentul înălțării mele le-am lăsat ucenicilor o misiune pe care ei au împlinit-o cu mult curaj. Le-am spus: „Mergeți în toată lumea, predicați evanghelia la toată făptura!”. Această misiune, însă, nu a fost încredințată numai preoților și persoanelor consacrate, adică surorilor și călugărilor, ci tuturor. Chiar și vouă, dragii mei, v-a fost încredințată această misiune. Lumea întreagă are nevoie de dragostea mea care se manifestă în Sfânta Scriptură, în sacramente și în faptele voastre pline de iubire față de oameni.

Așadar, faptele voastre care „ating” viața celorlalți, propria voastră viață poate deveni o mărturie a iubirii mele pe pământ. Poate vă întrebați: Dar noi, cei mici, cum putem predica Evanghelia? Iată cum: când vorbiți altora despre mine și despre cuvântul meu; când îi ajutați pe cei care au nevoie; când vă îndepliniți îndatoririle cu onestitate și responsabilitate; când vizitați un prieten sau o rudă ce este în suferință; când îi iertați pe cei care v-au supărat sau v-au jignește, îi tratați cu iubire și le faceți bine; când îi învățați pe cei care nu știu; când vă distrați sau vă bucurați de viață fără ca acest lucru să facă rău celorlalți; când căutați ca în familie să existe un mediu de respect, afecțiune și înțelegere; etc.

Voi sunteți misionari, voi evanghelizați în fiecare zi, în toate locurile, fără a merge în Africa, atunci când îi ajutați pe oameni să mă întâlnească.

Dragii mei, în lumea care are nevoie de mine și de învățătura mea, voi sunteți micii mei misionari!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru noi, cei mici, să ne simțim implicați în munca misionară de evanghelizare a Bisericii:

Isuse, și noi, cei mici, sărbătorim înălțarea ta la Cer și, alături de întreaga Biserică, ascultăm cuvintele tale: „Mergând în toată lumea, predicați evanghelia la toată făptura!” Ajută-ne și pe noi, copiii, să ducem Vestea cea Bună la toți cei pe care îi întâlnim în lumea noastră, ceva mai mică. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *