Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 5, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea Epifaniei Domnului

#EvangheliaÎnImagini – Solemnitatea Epifaniei Domnului

Proiectul „Evanghelia în imagini” continuă și a ajuns la textul evanghelic al Epifaniei Domnului.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să descopere cum au reușit cei trei magi să-l întâlnească și ce ar trebui să facă și ei pentru a-l întâlni.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Solemnitate binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Am ajuns la marea solemnitate a Epifaniei, adică manifestarea mea în fața popoarelor păgâne.

Prin vizita și prin darurile oferite, cei trei magi au arătat tuturor popoarelor păgâne, oamenilor care nu făceau parte din poporul lui Israel, că eu sunt Rege, Dumnezeu și Mântuitor.

Cei trei au început să mă caute pentru că în momentul nașterii mele pe cer a apărut o stea mare și foarte frumoasă. Însă, această stea, care a fost observată deasupra Betleemului, avea ceva particular: putea fi văzută doar de cei care cercetau cerul, având o inteligență deosebită și o inimă mare.

Magii, înțelepți din orient, erau persoane foarte inteligente care erau interesate de studiu și cărora le plăcea să cerceteze cerul. Căutând să înțeleagă lumea și cercetând permanent cerul, au observat imediat steaua neobișnuită. Irod, în schimb, nu căuta niciodată să înțeleagă lumea, nu privea niciodată stelele cerului. El era prea ocupat cu persoana proprie și cu distracția, de aceea nu a observat steaua și nici nu m-a întâlnit. Trebuie să știți că oamenii care sunt prea mult concentrați asupra persoanei proprii și asupra confortului propriu nu prea reușesc să vadă frumusețile lumii și nici semnele lui Dumnezeu.

Steaua a adus o mare bucurie magilor și i-a ajutat să descopere faptul că un lucru extraordinar s-a întâmplat în lume. Pentru a ajunge la mine, însă, le mai lipsea ceva: Revelația – descoperirea Sfintei Scripturi. Văzând steaua și cunoscând scripturile au reușit să mă întâlnească în brațele mamei mele, Maria, și să mă recunoască drept Mântuitorul așteptat de poporul lui Israel. Steaua, descoperită prin cercetare, și profețiile sau revelația, descoperite prin lectura Sfintei Scripturi, i-au ajutat să mă întâlnească. Când au ajuns în fața mea, plini de bucurie, mi-au oferit: aur – pentru că au înțeles că sunt Rege; tămâie – pentru că au înțeles că sunt Fiul lui Dumnezeu; smirnă – pentru că au intuit că mă voi jertfi pentru oameni.

Dragii mei, studiind lumea și citind Biblia, puteți și voi să mă întâlniți, dar de la voi nu mai aștept aceleași daruri materiale, ci aștept aurul inimilor bune, tămâia rugăciunilor voastre și smirna grijii față de aproapele.

Dacă faceți acestea, voi sunteți magii mei astăzi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca lumea întreagă să-l descopere pe Dumnezeu, cu ajutorul cercetării și al Sfintei Scripturi:

Dumnezeule, Tată ceresc, prin puterea Duhului Sfânt tu l-ai trimis pe Fiul tău în lume. Luminează-ne mintea pentru a putea explica celor necredincioși existența ta și întărește-ne inima pentru a putea da mărturie tuturor despre iubirea ta nemărginită față de toți oamenii. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *