Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 9, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Sărbătoarea „Botezul Domnului”

#EvangheliaÎnImagini – Sărbătoarea „Botezul Domnului”

Proiectul „Evanghelia în imagini” continuă și a ajuns la textul evanghelic al Botezului Domnului.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori, să descopere ce a însemnat botezul său în Iordan și ce a adus după sine, pentru oameni, acest botez.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de har!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur mult să fim din nou împreună și să parcurgem textul evanghelic al botezului meu în Iordan.

Cu mult timp în urmă, pe 6 ianuarie, în cadrul Epifaniei Domnului, se sărbătorea atât vizita celor trei magi, cât și botezul meu în Iordan, pentru că amândouă erau considerate epifanii sau manifestări publice ale dumnezeirii mele. Cu timpul, însă, Biserica și-a dat seama că e mai bine să separe cele două sărbători: Epifania să vorbească despre vizita magilor, iar Botezul Domnului să vorbească despre momentul botezului meu în Iordan. A făcut bine pentru că, astfel, voi veți înțelege mai bine semnificația fiecărei sărbători.

Așadar, dacă și vizita magilor și botezul meu în Iordan vorbesc de două epifanii, două manifestări ale mele, atunci care este diferența? Diferența este făcută de faptul că la Epifanie magii, învățații păgâni, mă recunosc public drept Rege, Dumnezeu și Mântuitor al tuturor; la botezul meu în Iordan, însă, Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Duhul Sfânt mă recunosc parte a Sfintei Treimi; iar în același timp, prin botezul meu,  recunosc că toți cei care vor fi botezați, devin fii adoptivi ai lui Dumnezeu. Botezul meu în Iordan oferă putere sacramentului Botezului.

Vă invit, așadar, să vă gândiți puțin la Sacramentul Botezului. Eu am primit botezul pocăinței, pentru ca voi să primiți botezul mântuirii. Era nevoie ca eu să iau asupra mea toată slăbiciunea și păcatul oamenilor pentru a-i mântui pe toți. Am făcut aceasta pentru că eu sunt un Rege adevărat, care își conduce poporul chiar și în momentele cele mai grele. Am intrat apoi în apă, arătând că am murit pentru păcat, pentru ca voi să înviați pentru viața cea veșnică, prin aceeași apă. Nu mi-a fost frică, și nici nu-mi este, să mor pentru ca voi să aveți viață, deoarece că eu sunt Preotul ce se jertfește. Eu l-am primit pe Duhul Sfânt pentru a duce tuturor vestea mântuirii și pentru ca fiecare dintre voi, în momentul botezului, să-l primească pe Duhul Sfânt prin uleiurile sfinte. Prin Botez, dragii mei, voi vă transformați din oameni slabi și răniți de păcat, în oameni puternici și plini de har, fii ai lui Dumnezeu.

Dragii mei, amintiți-vă de botezul meu și al vostru în care ați devenit, prin mine, mici regi, preoți și profeți pentru Dumnezeu și pentru împărăția sa.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți creștinii să-și amintească de marele dar al Botezului primit prin Cristos, cu Cristos și în Cristos:

Tată preabun, în infinita ta iubire, ai vrut să intrăm în familia Ta, devenind copiii tăi și frați ai lui Cristos prin Botez. Dă-ne lumina și tăria Duhului Sfânt, pentru a ne schimba comportamentul zilnic, conform darului primit la Botez și conform Evangheliei, prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui… 

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *