Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 3, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica Învierii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica Învierii

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica Învierii.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere sensul Paștelui, atât în Vechiul Testament, cât și în noul Testament, și cum pot fi ei misionari ai învierii…

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Cristos a înviat!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Tocmai am parcurs împreună textul evanghelic proclamat în ziua Învierii. Acest text prezintă ce s-a întâmplat în ziua cea mai importantă pentru întreaga Biserică, trupul meu mistic.

Pentru a înțelege mai bine cele întâmplate și această solemnitate, vă invit mai întâi să ne întoarcem în Vechiul Testament, în vremea în care poporul evreu era în sclavia Egiptului. Deși Moise, trimisul meu, a cerut faraonului să elibereze poporul din robie, acesta a rămas neînduplecat și nu a vrut să-l elibereze. Văzând împietrirea inimii lui, am trimis zece plăgi asupra Egiptului. Ultima a fost aceea în care un înger a trecut și a făcut rău tuturor celor întâi născuți în Egipt. Au scăpat doar evreii care au avut tocul ușii uns cu sângele unui miel jertfit în acea seară, și care, în timp ce mâncau carnea mielului jertfit, erau îmbrăcați și pregătiți pentru a porni la drum, pentru a ieși din Egipt.

Paștele a însemnat pentru evrei, așadar, eliberarea lor din sclavia egipteană. Paștele pentru voi, dragii mei, este momentul trecerii mele de la moarte la viață, victoria mea asupra răului și morții și, în consecință, eliberarea voastră din robia păcatului. Eu am murit pe cruce pentru ca prin înviere să redeschid porțile paradisului, porți ce au fost închise prin neascultarea lui Adam.

Dacă ați fost atenți, fragmentul evanghelic vorbește despre Maria Magdalena care se duce dis-de-dimineață la mormânt și găsește piatra dată la o parte. Ea voia să aibă grijă de mine, dar ajunge să fie cea dintâi care vestește învierea. Grija ei deosebită și graba de a duce vestea apostolilor fac din ea prima „misionară a Învierii”. Ea duce lumina acestei vești apostolilor, iar apostolii o vor transmite mai departe lumii întregi. Pentru a fi misionar al învierii nu trebuie să fii neapărat preot. Voi puteți fi misionari ai învierii, asemenea Mariei, căutând să aduceți bucuria și speranța celor din jur: făcând fapte bune, arătând compasiune față de cei din jur, ștergând lacrimile părinților și bunicilor, ale fraților și prietenilor, sau oferind un exemplu bun celor din jur. Prin voi lumea poate afla că eu am învins răul și moartea, aducând în lume bunătatea și viața!

Rugați-vă pentru toți copiii care suferă din cauza atâtor forme de sclavie în lume și ajutați-i ori de câte ori puteți.

Dragii mei, prietenii mei, credeți în mine, eu am înviat pentru voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru copiii din lume care nu sunt liberi, care sunt vânduți, exploatați, puși să muncească, să ucidă, să cerșească:

Doamne, copiii de pe pământ sunt prietenii noștri. Pentru unii nu va exista o bucurie a Învierii, pentru că sunt încă sclavi ai oamenilor răi. Fii tu speranța lor, șterge-le lacrimile și ajută-i să zâmbească! Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *