Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 27, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica Floriilor

#EvangheliaÎnImagini – Duminica Floriilor

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica Floriilor.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să asculte, să privească și să înțeleagă toate momentele patimii și morții lui Isus, întrebându-se, cum s-ar fi comportat ei dacă ar fi fost acolo și cum se comportă astăzi cu Isus?

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Fragmentul pe care l-ați parcurs este doar o mică parte din textul citit în Duminica Floriilor.

Vă invit, însă, dragilor, să participați și la Procesiunea de Florii. Acolo veți auzi și textul care amintește intrarea mea triumfală în Ierusalim. Oamenii așezau hainele pe jos în fața mea, aveau ramuri de palmier sau măslin în mâini și cântau cu toții „Osana, Fiul lui David”. În amintirea acelui moment, creștinii de astăzi au ramuri înverzite și merg în procesiune spre Biserică. Atmosfera acestei duminici trebuie să fie una frumoasă pentru că eu pășesc în cetatea Ierusalimului. De fapt, aceasta este doar o imagine a intrării mele triumfale în Ierusalimul ceresc, în Paradis, după învierea din morți.

Poate vă întrebați: Dacă atmosfera este de sărbătoare, de ce în această duminică se citește Evanghelia Patimilor? De ce? Pentru că bucuria deschiderii porților Ierusalimului ceresc, mântuirea voastră, este rodul ascultării și supunerii mele la planul lui Dumnezeu Tatăl, chiar dacă aceasta a adus după sine încercare, suferință și chiar moartea pe o cruce. Dacă păcatul a intrat în lume prin neascultarea lui Adam, era nevoie de ascultarea mea pentru a rupe lanțul păcatului și pentru ca voi să intrați în Împărăția Cerurilor.

Evanghelia Patimilor relatează toate cele petrecute din seara cinei cele de taină și până la așezarea mea în mormânt. Toate sunt aici: acte de prietenie, acte de trădare, răutate și milă, suferință și alinare. Și astăzi, sunt mulți oameni care se comportă cu mine la fel: unii mă vând, alții mă părăsesc, alții privesc indiferenți, dar sunt și oameni care îmi sunt alături. Îmi doresc atât de mult ca și voi să faceți parte din rândul oamenilor buni care îmi stau alături.

Gândindu-mă la patima și moartea mea, îmi amintesc și acum cuvintele centurionului care spunea: „Cu adevărat acest om era Fiul lui Dumnezeu!” Există mulți copii în lume care sunt entuziasmați și fascinați de cuvintele și exemplul meu dar, asemenea centurionului, nu au curajul de a-și mărturisi credința decât destul de târziu. Și atunci când o fac sunt repede persecutați, marginalizați. Rugați-vă pentru acești copii care, și astăzi, suferă din cauza credinței lor.

Dragii mei, prietenii mei, credeți în mine și veți intra cu mine în Ierusalimul ceresc.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru toți acei copii din lume care nu se bucură de libertatea religioasă și suferă mult din cauza credinței lor:

Doamne, lumea de azi vorbește despre lupta pentru drepturile omului, dar există încă mulți copii care suferă din cauza credinței lor și nimeni nu le ia apărarea. Fii tu speranța lor, șterge-le lacrimile și ajută-i să zâmbească! Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *