Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Feb 13, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 6-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 6-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al celei de-a 6-a Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere asemănările dintre cele două boli, lepra și păcatul, care afectează omul. Și una și cealaltă au cauze și efecte asemănătoare, lepra pe plan fizic, păcatul pe plan spiritual. Cunoscând cauzele și efectele bolii, știm ce trebuie să facem pentru a rămâne sănătoși.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur să fim din nou împreună.

Fragmentul de astăzi, deși pornește de la durerea pe care o resimte un om lovit de lepră, ajunge în cele din urmă la bucuria omului vindecat. Ceea ce este important de amintit, este faptul că omul resimte mai mult durerea marginalizării și a izolării, decât durerea fizică, pentru că această boală îl face să nu mai simtă nici o durere, chiar dacă el este vizibil bolnav. Din această cauză lepra a fost asociată cu păcatul. Cele două se aseamănă atât în cauze cât și în efecte. Lepra are cauze și efecte fizice, păcatul are cauze și efecte spirituale.

Pentru a înțelege mai bine asemănarea, vă invit să cunoaștem lepra: 1. este o boală des întâlnită la persoane care locuiesc în condiții de sărăcie; 2. inițial, timp de 5 până la 20 de ani, boala nu prezintă nici un simptom grav, apar doar mici inflamații ale nervilor, ale căilor respiratorii, ale pielii și apoi ale ochilor; 3. omul bolnav începe să aibă o musculatură din ce în ce mai slăbită și o vedere tot mai încețoșată; 4. cu trecerea timpului, omul nu mai simte durere, chipul și membrele se deformează, ajungând chiar până la pierderea lor; 5. acești oameni sunt evitați pentru că boala este contagioasă. Nu vă spun toate aceste lucruri pentru a vă înspăimânta, ci pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în cazul unei astfel de boli.

Acum vă invit să înțelegem păcatul, mai ales cel grav: 1. boala păcatului apare din cauza sărăciei spirituale în care trăiește cineva; 2. inițial, săptămâni sau ani întregi, omul nu are nici un simptom în ceea ce privește degradarea sănătății spirituale, doar mici inflamații când vine vorba de Dumnezeu și Biserică; 3. când păcatul a pus stăpânire pe el începe să aibă o voință de îndreptare din ce în ce mai slabă și o vedere spirituală tot mai încețoșată; 4. cu trecerea timpului, omul nu mai simte nici o remușcare, chipul spiritual i se deformează și ajunge să se piardă cu totul; 5. și păcatul este contagios.

Acestea sunt asemănările la care și voi trebuie să fiți atenți pentru a nu fi atinși niciodată nici de lepră, nici de păcat. Vă invit acum să vă gândiți la bucuria omului vindecat, care a scăpat atât de boala care i-a afectat trupul, cât și de marginalizarea celorlalți.

Dragii mei, fiți buni unii cu alții, nu marginalizați pe nimeni. Toți oamenii au nevoie de vindecare, atât cei loviți de boli, cât și cei loviți de păcat. Ajutați-vă unii pe alții!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca noi, cei mici, să fim feriți de orice fel de boală, atât spirituală, cât și fizică:

Doamne, tu care ești mângâierea și speranța, viața și vindecarea noastră, ajută-ne să alergăm la tine cu mai multă încredere. Apără-ne de orice contaminare a păcatului sau a bolilor, și purifică aerul în care trăim de orice virus fizic sau spiritual. Așa te rugăm prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *