Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 8, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 6-a a Paștelui

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 6-a a Paștelui

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 6-a a Paștelui.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere pe ce se bazează orice relație de prietenie și ce pot face cei mici pentru a da dovadă că sunt prieteni cu El.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de iubirea lui Isus!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Cât de mult mă bucur să fim împreună astăzi, când evanghelia amintește de momentul în care le-am spus ucenicilor că sunt prietenii mei. Eu însă nu m-am adresat doar lor, dar și tuturor acelora care mă vor urma și mă vor imita prin viața lor, adică și vouă.

Totuși, ce înseamnă că cineva îți este prieten sau că tu ești prietenul cuiva? Prieten este acea persoană cu care stabilești o legătură deosebită de afecțiune, bazată pe încredere, stimă și devotament reciproc. Așadar, atunci când i-am numit pe apostoli prieteni, am ținut cont în primul rând de afecțiunea pe care eu o aveam față de ei, dar în același timp și de sentimentul că și ei nutreau o afecțiune, o stimă și un devotament deosebit față de mine și față de învățătura mea. Faptul că ei au devenit prietenii mei a fost pentru ei, dar, și pentru toți cei care mă urmează, motiv de bucurie.

Totuși, prietenia nu va dura niciodată dacă nu este fundamentată pe Iubire: nici prietenia dintre oameni, nici prietenia cu Dumnezeu. Eu le-am spus ucenicilor că trebuie să imite iubirea mea: „Să vă iubiți unii pe alții așa cum v-am iubit eu!” A imita iubirea mea este cel mai bun mod de a rămâne în dragostea lui Dumnezeu și de a aduce rod în viața de credință, pentru că iubirea mea nu înseamnă a face binele doar când vă simțiți bine, doar când sunteți apreciați și răsplătiți, ci a face binele oricând.

Poate vă întrebați când puteți da dovadă de iubire voi, cei mici? Dați dovadă ori de câte ori: – vă îndepliniți îndatoririle cu seriozitate și responsabilitate; – îi ajutați pe părinți prin casă, le vorbiți frumos și îi încurajați, făcându-le viața mai plăcută; – împărțiți jucăriile și lucrurile personale cu frații și surorile; – vă faceți timp pentru a sta cu bunicii, cu cei bolnavi sau cu cei triști; – sunteți solidari cu durerea și necazul altora și le săriți în ajutor, material sau spiritual; – îi iertați pe cei care greșesc și vă rugați pentru îndreptarea lor; – îi tratați bine pe toți, inclusiv pe cei care nu vă plac atât de mult; – îi respectați pe ceilalți, deși nu gândesc ca voi; etc. Pe scurt, ori de câte ori căutați să faceți bine față de toți: părinți, frați, prieteni, dușmani, profesori, bunici, vecini … toți.

Dragii mei, prietenia noastră, ca orice prietenie se bazează pe iubire. Să vă iubiți unul pe altul, în stilul meu, capabili de jertfă. Nu uitați cât v-am iubit eu!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru copiii din întreaga lume, să fie prieteni mai buni unii cu alții și, împreună, prieteni cu Isus:

Tată bun, tu îi iubești pe toți oamenii, pentru că toți suntem copiii tăi. Ajută-ne și pe noi, cei mici, să nu uităm niciodată acest lucru. Mărește inima noastră și dă-i puterea de a iubi, aducând pace unde este neînțelegere, lumină unde este întuneric, speranță unde este disperare și iubire peste tot. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *