Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 20, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 5-a din Postul Mare

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 5-a din Postul Mare

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 5-a din Postul Mare.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să înțeleagă trei lucruri din evanghelia de astăzi: 1. darul mântuirii este oferit tuturor; 2. roadele bune și frumoase cer și jertfă; 3. faptele bune dau mereu curaj și putere.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur mult să fim din nou împreună ascultând, colorând, dar mai ales încercând să înțelegem Evanghelia din cea de-a 5-a Duminică din Postul Mare.

Îmi dau seama că această evanghelie pe care ați citit-o nu este o evanghelie ușoară, având multe cuvinte și idei mai greu de urmărit. Sunt sigur, însă, că fiecare dintre voi poate să rămână cu cel puțin trei idei din această evanghelie. Să le vedem:

1. Darul mântuirii este oferit tuturor – ați observat că la începutul evangheliei textul pomenește de un grup de oameni ce proveneau din Grecia, așadar nu erau evrei. Acești greci, care au venit de Paști la Ierusalim și care erau considerați păgâni, voiau să mă vadă. În prezența lor am vorbit despre jertfa mântuitoare pe care urma să o împlinesc și despre invitația adresată tuturor de a mă urma. Așadar, toți oamenii pot ajunge la mântuire dacă mă urmează pe mine, căci ceea ce am spus atunci grecilor era, și este, pentru toți oamenii de pe pământ: „acolo unde sunt eu va fi și cel care mă slujește”.

2.  Roadele bune și frumoase cer și jertfă – deși în ziua de astăzi se repetă tot mai mult că în viață ar trebui să faceți doar ceea ce vă place, lucrul acesta nu este întotdeauna adevărat, sau mai bine spus, e mai bine să fiți conștienți că lucrurile bune și frumoase de multe ori cer sacrificii. De exemplu, între voi, dragii mei, sunt niște oameni care pot confirma ceea ce spun eu acum. Vă rog să-i întrebați pe părinții și bunicii voștri de câte ori au renunțat la somnul lor, la timpul lor, la comoditățile lor pentru voi. Rodul jertfelor lor sunteți voi. Ei pot confirma faptul că bobul de grâu trebuie să se sacrifice pentru a da viață. Felicitări lor! Nu uitați să-i felicitați și să le mulțumiți și voi.

3. Faptele bune dau mereu curaj și putere – să știți că și mie mi-a fost frică de momentele pătimirii și morții mele. Totuși, gândul că împlinirea planului de mântuire îl va bucura pe Tatăl și vă va salva pe voi, mi-a dat curaj și putere. Același lucru îl pot spune și părinții voștri. Ori de câte ori au trecut prin greutăți și suferințe, le-au trecut convinși că fac binele.

Dragii mei, eu am adus mântuirea tuturor, conștient fiind că jertfa mea va fi spre folosul tuturor. Vă invit și pe voi să fiți buni, pentru că numai așa veți schimba lumea și veți fi cu mine în Paradis.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm ca să trăim mai bine fiecare ceas al vieții noastre, conștienți fiind că Isus este mereu cu noi:

Doamne, Evanghelia pe care noi o descoperim este întâi de toate, un act de iubire. Ajută-ne să descoperim Evanghelia în fiecare zi a vieții noastre, în fiecare ceas. Ajută-ne să înțelegem misterul iubirii tale și înțelegându-l să-l vestim tuturor, pentru ca nimeni să nu mai rămână în întuneric. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *