Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 1, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 5-a a Paștelui

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 5-a a Paștelui

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 5-a a Paștelui.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere imaginea frumoasă a viței și a mlădițelor, precum și care sunt lucrurile care îi împiedică pe oameni să aducă rod în credință.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Vă salut cu drag și mă bucur să fim împreună.

Dacă duminica trecută v-am invitat să aveți în minte imaginea turmei pentru a înțelege importanța comuniunii și a apropierii dintre păstor și oițele sale, astăzi vă invit să aveți în minte imaginea unui butuc de vie cu multe ramuri. Deși butucul de vie sau vița este una singură, din ea își trag seva foarte multe ramuri tinere și verzi. Ați văzut că atunci când din greșeală ați rupt o ramură de vie, aceasta s-a uscat? De ce? Pentru că prin ea nu mai curgea seva necesară pentru viața acesteia.

Voi, dragii mei, sunteți ramurile verzi ale Bisericii, Trupul meu mistic. Prin cunoașterea credinței și respectarea poruncilor voi arătați că sunteți strâns legați de mine și că prin voi trece seva harului divin, așa cum prin mlădițele verzi trece seva viței. Cu cât voi sunteți mai strâns legați de mine, cu atât mai multe roade veți aduce.

Uneori, însă, există lucruri care vă împiedică să aduceți rod în credință, pentru că împiedică să ajungă în voi seva iubirii și a bunătății lui Dumnezeu. Care sunt aceste lucruri? Acestea sunt păcatele. Dintre cele mai mari amintesc: egoismul – dorința de a avea totul, fără a vă mai interesa și de alții; materialismul – gândul că lucrurile materiale vă fac fericiți și nu apropierea de Dumnezeu și de aproapele; mândria – ideea că vă puteți descurca singuri, că e mai bine să fiți singuri, fără a mai avea nevoie de nimeni; etc.

Pentru ca aceste păcate să nu distrugă viața de credință, Dumnezeu trebuie să taie ceea ce este rău. Dacă nu ați văzut niciodată, rugați-i pe părinții voștri să vă arate cum se comportă o vie care este tăiată. Uneori lăcrimează, adică i se scurg picături de sevă, arătând că suferă din cauza tăierii, dar numai așa rămâne curată și roditoare. Și pe voi s-ar putea să vă doară uneori despărțirea de egoism, lucruri materiale și mândrie, dar trebuie să înțelegeți și să acceptați că este spre binele vostru. O vie care nu scapă de ceea ce-i face rău, riscă să se usuce, să moară. La fel și sufletul omului.

Vă invit să rămâneți mereu legați de mine, să vă hrăniți cu cuvintele și exemplul meu. Sfânta Scriptură, rugăciunea și sacramentele Bisericii vă vor ajuta să trăiți în comuniune deplină cu mine. Nu uitați să fiți buni creștini acasă, la școală, cu prietenii și să dați dovadă că eu sunt vița cea bună, iar voi sunteți mlădițele mele verzi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru copiii din întreaga lume, ca ei să rămână strâns uniți cu Cristos, aducând rod în bunătate:

Doamne, Isuse, te rugăm să-i păstrezi mereu lângă tine pe cei mici, pentru că ei nu înțeleg întotdeauna răul care-i pândește atunci când se rup de tine. Chiar dacă din neglijență și slăbiciune se vor îndepărta, tu sporește seva iubirii și bunătății tale care să refacă legăturile. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *