Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Mar 13, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 4-a din Postul Mare

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 4-a din Postul Mare

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 4-a din Postul Mare.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să privească, în timpul Postului Mare, la cruce sa. Să privească la el, cel răstignit, și să înțeleagă gestul cel mai frumos de iubire față de om. Cel ce acceptă crucea și exemplul de viață al lui Isus are certitudinea de a fi mântuit.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de recunoștință!

Pr. Florin-Petru Sescu


Dragii mei,

Iată-ne din nou împreună, în Duminica a 4-a din Postul Mare.

Fragmentul evanghelic prezintă dialogul pe care l-am avut cu Nicodim, un fariseu de seamă și lider al iudeilor, care dorea să mă întâlnească și să-mi vorbească. Probabil, în acel moment, entuziasmat fiind de tot ce a auzit despre mine, el spera ca eu să fiu Mesia pe care Israelul îl aștepta, adică un Mesia puternic și de succes, care readuce gloria poporului ales. El nu înțelegea atunci că eu nu am venit pe pământ pentru o glorie trecătoare, ci pentru a reda tuturor oamenilor viața cea nouă a harului, viața veșnică – mântuirea. Este important să știți că discuția cu Nicodim a plecat de la nașterea din nou a omului din apă și Duh Sfânt, adică prin botez. De fapt cine vrea să-l vadă pe Dumnezeu și să fie mântuit, nu este suficient să cunoască cuvintele și faptele mele și să se minuneze, ci trebuie să creadă și să accepte chiar și moartea mea pe cruce.

Dragii mei, probabil nu este ușor nici pentru voi să acceptați că eu am murit pe o cruce, condamnat pe nedrept și părăsit aproape de toți; cu toate acestea, în acest gest al morții mele pe cruce, voi puteți privi și admira iubirea mea cea mare pentru voi. Voi știți bine ce am pătimit și am suferit de la Calea Crucii, pe care o parcurgeți în Postul Mare la biserică. Vă mulțumesc pentru toate serile în care ați fost alături de mine la Calea Crucii.

Ceea ce i-am spus lui Nicodim, vă spun și vouă: cel care crede că eu am venit în lume și am murit pe cruce pentru mântuirea tuturor, acela se va salva. De fapt măreția și puterea lui Dumnezeu este aceea de a se sacrifica, de a se jertfi, din iubire. Nu există o putere și un curaj mai mare decât acela de a-ți da viața, de a te sacrifica pentru altul. Ce frumos ar fi ca voi, asemenea lui Nicodim, să înțelegeți că schimbarea omului și a lumii vine nu din măreția, puterea, succesul lucrurilor pe care le caută lumea, ci din capacitatea oamenilor de a renaște la o viață nouă; iar în această viață nouă egoismul și orgoliul propriu dispar lăsând locul iubirii față de aproapele.

Dragii mei, în Postul Mare, priviți la mine. Eu sunt pe cruce și am brațele deschise pentru ca voi să veniți la mine. De aici, de pe cruce…

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

Intenția Misionară

Ne rugăm ca toți să trăim mai bine ultimele trei săptămâni ale Postului, apropiindu-ne și ascultându-l mai des pe Isus:

Doamne, prin botez toți devenim copiii tăi. Ajută-ne să conștientizăm faptul că acest lucru îl datorăm lui Isus care a murit pe cruce. Dă-ne răbdare și timp pentru a privi mai des chipul lui Isus răstignit, admirând în el iubirea pe care o ai față de noi și primind bucuroși darul mântuirii. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *