Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 18, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 4-a din Advent

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 4-a din Advent

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al celei de-a 4-a Duminici din Advent.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să privească la Buna Vestire ca la momentul în care se revelează pe deplin bunătatea lui Dumnezeu. El invită omul, nu-l constrânge; îi lasă libertatea de a alege să pregătească cum se cuvine venirea Mântuitorului în lume și de a deveni părtaș la planul de mântuire a omenirii.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de disponibilitate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Vă salut cu mult drag în pragul Crăciunului, pentru că vă mai despart doar câteva zile de această mare solemnitate.

Fragmentul evanghelic pe care tocmai l-ați citit amintește de momentul Bunei Vestiri, atunci când arhanghelul Gabriel a fost trimis la Nazaret pentru a vorbi cu tânăra fecioară Maria și pentru a o convinge să asculte de glasul lui Dumnezeu care o invită să fie părtașă la planul de mântuire a omenirii.

Poate vă întrebați de ce apare fragmentul Bunei Vestiri în Duminica a 4-a din Advent? Pentru că momentul Bunei Vestiri amintește oamenilor despre modul în care Dumnezeu Tatăl pregătește intrarea mea în lume, iar, în contextul Adventului, scoate în evidență bunătatea sa. El nu forțează pe nimeni, ci invită omul să răspundă în mod liber la chemarea sa. Dumnezeu Tatăl, ca și întreaga Sfântă Treime, este un Dumnezeu bun, este Bunătatea desăvârșită. El nu constrânge omul, ci îl invită să participe, să se implice în mod voluntar în planul său de mântuire.

Dacă primii oameni din Biblie, Adam și Eva, au fost ispitiți de un înger decăzut, la Buna Vestire un înger bun o invită pe Maria să asculte de planul lui Dumnezeu. Dacă primul păcat, păcatul originar, și decăderea omului au început de la gestul de nesupunere și de neascultare a primilor părinți, începutul mântuirii, începutul răscumpărării omului, și îndreptarea sa pornesc de la gestul de ascultare și de încredințare totală a Mariei în mâinile lui Dumnezeu. Ea devine parte a planului de mântuire și pregătește venirea mea printr-un gest de ascultare deosebită. Orice om ar trebui să facă la fel în timpul Adventului pentru a pregăti venirea mea.

În această duminică vă invităm să priviți la noi, la Dumnezeu Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, ca la Bunătatea desăvârșită care nu obligă, nu constrânge ci așteaptă răspunsul liber al omului. De decizia omului, de decizia voastră, depinde îndreptarea omenirii și întoarcerea ei pe calea cea bună, sau continuarea decăderii și îndepărtarea ei de calea cea bună. Noi nu vom lucra niciodată altfel decât prin bunătate.

Dragii mei, eu vă invit, trimit mesagerii mei care vă cheamă, dar decizia de îndreptare vă aparține vouă oamenilor, așa cum a aparținut și Mariei. Pregătiți-vă bine!

Eu vă aștept cu brațele deschise întotdeauna, dar mai ales în ieslea Crăciunului!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți oamenii, dar mai ales copiii, să fie atenți la glasul conștiinței, acolo unde îngerul păzitor ne vorbește:

Tată Ceresc, ajută-ne cu harul tău să distingem glasul conștiinței. Acel loc în care răsună glasul îngerului păzitor și care ne invită să fim mai buni, mai amabili, mai iertători, mai smeriți și să ne cerem iertare dacă am greșit. El ne spune ce este bun și ce este rău. Ajută-ne să ascultăm de el întotdeauna. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *