Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 24, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 4-a a Paștelui

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 4-a a Paștelui

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 4-a a Paștelui.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere imaginea frumoasă a păstorului și a turmei: El este Păstorul cel bun, iar noi turma de care are grijă. La fel cum în Israel păstorii erau una cu turma lor, la fel ar trebui să fie și Biserica în lume.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Bine ne-am întâlnit în Duminica Bunului Păstor!

Evanghelia de astăzi folosește o imagine importantă pentru toți membrii Bisericii: păstorul și oițele sale, turma sa. Știu că ați văzut turme de oi trecând strada sau mergând la păscut, de aceea vă rog să vă amintiți de ele. Toate oițele erau apropiate unele de altele și îl urmau pe păstor cu încredere și supunere. Ele au încredere în păstor pentru că îi cunosc vocea și știu că le poartă de grijă. Există și păstori care nu se poartă frumos, dar nu vreau să vorbim despre ei astăzi.

În imaginea unei astfel de turme aș vrea să ne regăsim: Eu, Păstorul cel bun, iar voi turma de care am grijă. La fel cum în Israel păstorașii erau urmați toată ziua de turma lor mică, la fel aș vrea să fie văzută Biserica în lume, ca fiind unită, mergând pe același drum. Aș vrea să vadă întreaga lume cât de apropiat sunt eu față de voi, însă, există un mare o problemă: eu sunt invizibil oamenilor. Oamenii din lume își pot da seama de bunătatea mea din comportamentul vostru. Astfel: dacă eu sunt întotdeauna aproape de voi și voi trebuie să fiți aproape de mine la biserică; dacă eu vă călăuzesc bine, atunci voi vă comportați ca și cum ascultați cuvintele și poruncile mele; dacă eu vă hrănesc, atunci voi vă Împărtășiți și împărțiți hrana cu ceilalți; dacă eu vă protejez, atunci voi aveți grijă unul de altul, mergeți împreună și arătați ca o turmă frumoasă condusă de mine, de Păstorul cel bun.

Eu mi-am dat viața de bună voie, așa cum ați auzit în textul de astăzi, pentru ca vouă să vă fie bine și pentru ca voi să aveți viață. Nu sunt un păstor plătit care să fugă atunci când dă de greu sau când oile sunt atacate, nu. Eu sunt cu voi mereu, dar din păcate, sau din fericire, nu mă puteți vedea, pentru că sunt invizibil ochilor și poate este mai bine așa, pentru că voi sunteți liberi să mă urmați din iubire.

Dragii mei, în viața voastră vor fi multe pericole care vor căuta să vă risipească, să nu mai fiți o turmă a lui Dumnezeu, o Biserică. Vor fi fel și fel de oameni care vor spune că nu este necesar să mergeți la biserică, că nu este necesar să vă rugați, că viața de credință nu este importantă. Voi nu uitați, eu sunt cu voi și am lăsat și câțiva păstori care să vă însoțească. Astăzi rugați-vă pentru papa, episcopi și preoți ca să fie după inima mea.

Aveți grijă de voi și nu uitați: și voi puteți deveni păstori!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți copiii să fie călăuziți și însoțiți, vegheați și ocrotiți de Păstorul cel bun în drumul vieții:

Doamne, Isuse, tu ne-ai spus că ești Păstorul cel bun, care îți cunoști oițele, ai grijă de ele și mergi până acolo încât îți dai viața pentru a le salva. Ajută-ne pe noi, cei mici, să fim turma ta, care-ți recunoaște vocea și te urmează. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *