Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 13, 2020 in Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 33-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 33-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 33-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să privească la anii vieții ca la talanții cei mai comuni și mai prețioși pe care Dumnezeu Tatăl i-a încredințat fiecăruia. Pentru unii acești talanți se vor aduna în număr foarte mare, pentru alții într-un număr mai restrâns, dar la sfârșit nimeni nu va fi întrebat de numărul anilor pe care i-a acumulat ci de calitatea lor, de lucrurile bune pe care le-a făcut în acest timp.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de înțelepciune!

Pr. Florin-Petru Sescu


Dragii mei,

Iată-ne din nou împreună. Poate nu știți, dar vă apropiați de finalul anului liturgic. Duminica viitoare veți celebra Solemnitatea „Isus Cristos – Regele Universului”, solemnitate ce încheie anul liturgic, reamintind tuturor și de judecata finală.

Evanghelia de astăzi vă pregătește pentru un astfel de moment al bilanțului. Parabola spune că un om, care era gata să plece într-o călătorie, își cheamă servitorii și le încredințează câte ceva din bunurile sale, iar la întoarcere le cere cont ce au făcut cu ele. Înaintea lui Dumnezeu, ca și în parabola de astăzi, fiecare om este demn de încredere, primind câte ceva; mai mult, răsplata nu depinde nici de talanții încredințați, nici de cei câștigați, ci pur și simplu de disponibilitatea slujitorilor de a munci, de a investi, de a risca pentru stăpânul lor. Pentru mine este mai importantă munca și străduința omului, decât rezultatul final.

 În planul lui Dumnezeu Tatăl, fiecare om primește ceva, un număr mai mic sau mai mare de talanți de care va da cont. Deși oamenii s-au obișnuit să facă diferențe și ierarhii în funcție de cantitatea talanților, alimentând astfel invidia și răutatea dintre oameni, la mine mai importantă este calitatea talanților, sau mai bine spus cum prețuiește și multiplică cineva talantul sau talanții primiți. Câteva exemple – să presupunem că: 1. pe strada ta ai mai mulți vecini apropiați, aceștia sunt talanții tăi, dar dacă niciodată nu-i inviți la Biserică, atunci acești talanți ți-au fost încredințați degeaba; 2. ești bun la sport și ai mulți prieteni, dar dacă nu-i atragi și la Sfânta Liturghie, atunci nu multiplici acești talanți; 3. ai voce frumoasă dar nu mergi niciodată să cânți la biserică și astfel îți irosești talantul; 4. ai o minte ageră și vorbești frumos, dar dacă nu mă ajuți să fiu cunoscut și iubit, atunci talantul tău nu aduce rod; … etc.

Talantul cel mai comun și cel mai prețios, însă, este timpul. Vă invit să vă gândiți la fiecare an pe care vi l-am dăruit ca la un talant pe care l-ați primit de la mine. Pentru unii acești talanți se vor aduna în număr foarte mare, pentru alții într-un număr mai restrâns, dar la sfârșit nu vă voi întreba de numărul anilor pe care vi i-am oferit ci de calitatea lor, de lucrurile bune pe care le-ați făcut în acest timp.

Să aveți grijă de voi și de talanții primiți. Nu uitați că răsplata mea nu ține cont de numărul talanților primiți sau dobândiți, ci doar de modul în care i-ați folosit.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să folosim darurile pământului și talanții personali pentru a construi o lume mai bună și mai dreaptă:

Dumnezeule bun, ajută-ne pe toți să folosim cât mai bine darurile primite. Bunurile acestui pământ, timpul și talanții personali să-i folosim pentru a-l ajuta pe aproapele, mai ales pe cel sărac. Ajută-ne să nu ne invidiem pentru talanții primiți, ci, cu ajutorul lor, să ne iubim și să ne ajutăm reciproc. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *