Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 6, 2020 in Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 32-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 32-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 32-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori să privească la viața lor ca la o candelă și la gesturile pline de iubire, faptele bune, rugăciunile și gesturile pline de generozitate pe care oamenii le fac unii față de alții, ca la untdelemnul pe care fiecare trebuie să-l poarte asupra sa. Și pentru că nimeni nu poate fi sfânt în locul altcuiva, uleiul acesta nu poate fi împărțit.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de înțelepciune!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur să fim din nouă împreună și știu că sunteți nerăbdători să descoperiți semnificația parabolei.

Textul vorbește despre zece tinere care așteptau un mire. Primele cinci au dat dovadă de înțelepciune și s-au pregătit bine pentru un eveniment atât de frumos și important. Orice nuntă este frumoasă și importantă, iar lucrul acesta îl puteți vedea și în modul în care mirele și mireasa își pregătesc nunta. Ei își fac liste, programări, dar mai ales griji ca totul să iasă bine. Dacă primele fecioare s-au arătat atente și înțelepte, celelalte cinci, însă, s-au arată neglijente și lipsite de înțelepciune, nu s-au pregătit și lucrul acesta le-a costat.

Poate vă întrebați cine este mirele? Mirele sunt eu și, așa cum v-ați dat seama din evanghelie, voi veni la sfârșitul vieții fiecărui om pentru a-l pofti în sala de nuntă, la banchetul ceresc. Nici un om nu știe când va veni momentul să se întâlnească cu mine, de aceea trebuie să fie mereu pregătit. Dar cum trebuie să se pregătească?

Ați remarcat în textul evangheliei că acele tinere aveau câte o candelă aprinsă în mână și cu această candelă aprinsă așteptau. Candela aprinsă reprezintă viața fiecăruia, untdelemnul sau uleiul din candelă reprezintă faptele pline de iubire, acțiunile bune, rugăciunile și gesturile pline de generozitate pe care oamenii le fac unii față de alții. Tocmai pentru că acest ulei reprezintă sfințenia omului, adică acțiunile sale bune, acesta nu poate fi împărțit, nu poate fi oferit altuia. Nimeni nu poate fi bun, nu poate fi generos, nu se poate converti și nu poate deveni sfânt în locul altuia, de aceea fiecare om în parte este responsabil de modul în care trăiește.

Dragii mei, voi aveți fiecare recipientul cugetului în care puteți înmagazina uleiul curat al faptelor bune, al rugăciunilor, al gesturilor pline de generozitate. Acest ulei al acțiunilor mici, dar pline de bunătate, vă aparține și trebuie să-l aveți mereu cu voi. Vă invit să păstrați în vasele voastre untdelemnul sfințeniei și să-i îndemnați și pe alții să și-l procure. Așa cum o mașină, o baterie, un telefon, chiar și stomacul vostru, nu funcționează dacă nu sunt umplute, la fel și viața voastră de credință are nevoie de uleiul virtuților pentru a funcționa bine. Flacăra vieții voastre trebuie să rămână mereu aprinsă.

Să aveți grijă de voi și, când ne vom întâlni față în față, să fiți plini de lumină!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să avem la noi untdelemnul sfințeniei, al bunătății și al faptelor bune, la sosirea Domnului:

Dumnezeule bun, ajută-ne ca privind la drumul vieții, uneori marcat de pericole și amenințări, să înțelegem că trebuie să fim pregătiți oricând pentru întâlnirea cu tine. Ajută-ne să fim înțelepți și să purtăm mereu asupra noastră untdelemnul sfințeniei, al bunătății și al faptelor bune. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *