Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 23, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 30-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 30-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 30-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să fie calmi și înțelepți ori de câte ori sunt puși la încercare. Mai mult, el îi îndeamnă să se întrebe care este cea mai mare poruncă din lume și din toate timpurile. În numărul mare de legi trebuie să fie una care să le cuprindă și să le presupună pe toate.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Textul evanghelic pe care l-ați urmărit amintește de o altă încercare a fariseilor de a mă pune la încercare, după ce un grup de saducei a încercat același lucru, dar fără succes. Cele două grupuri, cel al fariseilor și cel al saduceilor, erau mereu în conflict, însă, pentru a mă pune la încercare au lasat deoparte toate rivalitățile.

Probabil și vouă vi se întâmplă uneori să vedeți oameni care se ceartă și sunt dușmani, dar atunci când vor să vă atace, lasă deoparte rivalitățile și se unesc împotriva voastră. În acele momente să nu uitați că și eu am fost pus la încercare. Să nu vă supărați, să nu faceți rău nimănui, să nu deveniți răutăcioși, ba dimpotrivă, vă invit să rămâneți calmi și să răspundeți cu înțelepciune. Cei răi vor căuta întotdeauna să vă compromită dacă sunteți buni, vor căuta să vă provoace, să vă înșele, să vă facă rău, sperând că în cele din urmă veți ceda. Să nu permiteți niciodată lucrul acesta. Rămâneți calmi și judecați limpede, pentru ca răspunsul pe care veți da să fie plin de bunătate și înțelepciune.

Eu am fost întrebat „Care poruncă este cea mai mare în Lege?”, pentru că în acea vreme existau 613 precepte sau legi pe care oamenii trebuiau să le respecte. Dacă aș fi ales doar una dintre ele, m-ar fi acuzat că nu le respect pe celelalte, așa încât trebuia să dau un răspuns clar și înțelept, prin care să nu neglijez niciuna din celelalte legi.

Dragii mei, „Legea iubirii”, adică iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele, este cea mai mare și cea mai importantă lege pentru că cel care respectă această lege este în harul lui Dumnezeu, este plăcut lui Dumnezeu, dar este plăcut și oamenilor. Cine nu ar îndrăgi o persoană care se gândește mereu la binele celuilalt, care-l respectă pe celălalt!? Poate doar cei răi nu pot îndrăgi o astfel de persoană.

Poate vă întrebați de ce este atât de important pentru mine ca voi să-l iubiți pe aproapele și de ce este pus pe același nivel cu iubirea față de Dumnezeu!? Ei bine, dacă în familia voastră v-ați înțelege foarte bine cu părinții, dar voi între voi, cei mici, nu v-ați înțelege, oare nu ar fi dezamăgiți și supărați părinții voștri? La fel și Tatăl ceresc este mereu dezamăgit și supărat atunci când copiii săi nu dau dovadă de iubire între ei.

Dragii mei, Dumnezeu Tatăl și Fiul și Sfântul Duh vă iubește. Nu uitați să iubiți și voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca să ne iertăm și să ne iubim unii pe alții:

Dumnezeule bun, ajută-ne să ne iertăm și să ne iubim unii pe alții, pentru ca împreună să devenim o singură inimă, un singur suflet, un singur cuget în slujirea și iubirea față de Tine și față de aproapele. Dă-ne puterea de a-i ajuta pe cei marginalizați, umiliți și în suferință, pentru că numai așa îți arătăm iubirea noastră. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *