Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 22, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 3-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 3-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al celei de-a 3-a Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să se implice în lucrarea de evanghelizare și de mântuire a tuturor oamenilor, pentru că toți sunt chemați să-l urmeze, ascultând de Dumnezeu și trăind în armonie cu aproapele.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de entuziasm!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Bine ne-am reîntâlnit, dornici să descoperim împreună înțelesul fragmentului evanghelic propus astăzi.

Dacă duminica trecută ați fost la biserică, la Sfânta Liturghie, ați remarcat că părintele celebrant era îmbrăcat în verde, ceea ce înseamnă că Biserica a intrat în Timpul de peste an, iar evangheliile din acest timp nu mai fac referință la un eveniment în particular, cum ar fi nașterea mea (Timpul Crăciunului) sau învierea mea (Timpul Pascal), ci vorbesc despre viața mea publică, despre vestirea Evangheliei.

Fragmentul citit amintește despre începutul activității mele, despre începutul vieții publice. La început de drum mi-am căutat câțiva discipoli care să mă urmeze, care să învețe de la mine tot ceea ce eu trebuie să le transmit oamenilor, pentru ca ei să poată duce mai departe activitatea de evanghelizare. Am făcut aceasta pentru că nimeni nu poate să ducă la bun sfârșit un plan măreț, mai ales cum este cel al mântuirii oamenilor, dacă lucrează singur. Lucrarea de evanghelizare și de mântuire este o activitate comună. Este comună pentru că pornește de la Sfânta Treime, care înseamnă comuniune desăvârșită, și continuă cu Biserica, cea care este comuniune de credință.

Din cauza orgoliului și a egoismului primii oameni au căzut în păcat, de aceea convertirea, întoarcerea omului, înseamnă, pe lângă ascultare și supunere față de Dumnezeu, comuniune și iubire față de aproapele. Mi-am dorit mult ca ucenicii să înțeleagă acest lucru, să vestească evanghelia și să-i invite pe toți să trăiască astfel. Astăzi, dragilor, cei chemați sunteți voi. Voi trebuie să duceți mai departe invitația la convertire, ascultând de Dumnezeu și trăind în armonie cu aproapele.

Petru, Andrei, Iacob și Ioan au fost chemați în timp ce erau implicați în activitățile lor zilnice, în timp ce lucrau. Mie îmi plac oamenii implicați, activi, muncitori, care știu ce înseamnă efortul, munca, sacrificiul. Cel care știe să se implice pentru a-și câștiga demn existența, este capabil să se implice cu demnitate și curaj pentru a se mântui, și pentru a-i ajuta și pe alții să se mântuiască.

Dragii mei, voi sunteți pescarii mei astăzi, pe voi vă invit să-i căutați și să-i aduceți înapoi pe oamenii care s-au îndepărtat de mine. Eu vă chem în drumul vieții, acolo unde trăiți, iar voi trebuie să aveți curajul să mă urmați!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să auzim chemarea lui Cristos și să răspundem cu generozitate la invitația sa:

Doamne, la chemarea ta Petru, Andrei, Iacob și Ioan au lăsat toate și te-au urmat. Astăzi ne inviți pe noi să fim „pescari”. Noi trebuie să-i căutăm pe oamenii care s-au îndepărtat de tine și să-i aducem în Biserică. Dă-ne, Doamne, tact, răbdare și puțin noroc în activitatea noastră de pescari. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *