Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 12, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 3-a din Advent

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 3-a din Advent

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al celei de-a 3-a Duminici din Advent.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere importanța celei de-a 3-a Duminici din timpul Adventului, Duminica Bucuriei. Această duminică are rolul de a retrezi atenția și entuziasmul tuturor în a pregăti cum se cuvine Crăciunul. În această optică imaginea lui Ioan Botezătorul, „glasul celui care strigă în pustiu”, devine mult mai sugestivă.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bucurie!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Vă salut pe toți în „Duminica Laetare”, tradus – Duminica Bucuriei, din timpul binecuvântat al Adventului.

De ce Duminica Bucuriei? Pentru că astăzi preotul va rosti la începutul Sfintei Liturghii următoarele cuvinte: „Bucurați-vă mereu în Domnul! Iarăși vă spun: bucurați-vă! Domnul este aproape!” Bucuria acestei duminici izvorăște din faptul că eu, Mântuitorul vostru, sunt aproape. Vă spuneam și în duminicile trecute că timpul Adventului este un timp de așteptare, un timp de pregătire. Într-un astfel de timp oamenii sunt ispitiți să își piardă entuziasmul, să piardă din elanul inițial, să devină mai delăsători și reci. Într-un astfel de moment este nevoie ca cineva să reaprindă flacăra speranței, să amintească de evenimentul care stă să bată la ușă.

Pentru a înțelege mai bine, vă invit să faceți un exercițiu de imaginație. Să presupunem că anul acesta, cu o lună în urmă, la mijlocul lui Noiembrie, mama sau tata, fratele sau sora, o rudă sau un prieten, v-au sunat și v-au anunțat că în perioada Crăciunului vor veni acasă. Dacă în primele săptămâni v-ați propus să faceți ordine în cameră, să împodobiți bradul, pe scurt, v-ați hotărât să vă pregătiți bine, cu trecerea timpului entuziasmul a scăzut, uitarea și-a spus cuvântul și a apărut riscul ca venirea acasă a celor dragi să vă găsească nepregătiți, distrați, neatenți. În aceste condiții, un telefon din partea celui care trebuie să vină, o veste primită în perioada de așteptare, vă face să retreziți bucuria și entuziasmul în voi, pregătind mai bine momentul întâlnirii.

Acesta este rolul duminicii de față în parcursul de pregătire al Adventului: să retrezească atenția și entuziasmul vostru în a pregăti cum se cuvine Crăciunul. Cred că acum înțelegeți de ce evanghelia de astăzi prezintă imaginea lui Ioan Botezătorul drept „glasul celui care strigă în pustiu: «Îndreptați calea Domnului!»”. El le spune iudeilor, și în consecință și vouă, nu doar să fiți pregătiți, ci să fiți atenți pentru că „în mijlocul vostru este unul pe care voi nu-l cunoașteți.”

Dragii mei, am coborât pe pământ de Crăciun luând trup omenesc; voi veni la sfârșitul lumii în slavă; dar, în același timp, sunt mereu în mijlocul vostru, în sacramente și în chipul celor mici și umili, chiar dacă uneori nu reușiți să mă recunoașteți.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru a retrezi în noi entuziasmul și bucuria de a-l întâlni pe Cristos, nu numai de Crăciun, ci în fiecare zi:

Tată Ceresc, susține-ne cu harul tău pentru a fi mereu atenți la „glasul celui care strigă în pustiu”. Ajută-ne prin lumina Duhului Sfânt să-l putem vedea și sluji pe Fiul tău în mijlocul lumii în care trăim, în comunitățile și bisericile noastre, în cei apropiați și în cei care au nevoie de noi, în toți și în toate. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *