Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 16, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

EvangheliaÎnImagini – Duminica a 3-a a Paștelui

EvangheliaÎnImagini – Duminica a 3-a a Paștelui

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 3-a a Paștelui.

Isus îi roagă pe copii, părinți, bunici și educatori să înțeleagă cât de importantă este participarea fizică la Sfânta Liturghie în fiecare duminică. Prin telefon sau la televizor nu putem decât să vizionăm o sărbătoare, însă, Sfânta Liturghie de Duminică este retrăirea zilei de Înviere, zi în care Isus face sărbătoare împreună cu ucenicii, stând împreună cu ei la aceeași masă.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur să fim din nou împreună.

Fragmentul duminicii de astăzi este continuarea întâmplării de la Emaus, atunci când doi discipoli s-au îndepărtat de Ierusalim dezamăgiți. Ei se așteptau ca eu să înlătur ocupația romană și să redau gloria Israelului, dar când au văzut că am murit pe cruce și nici măcar trupul meu nu mai era de găsit, toate speranțele lor s-au năruit. Pe drum, însă, însoțiți fiind de mine, au înțeles scripturile și au mâncat din aceeași pâine. Atunci când cineva participă la Sfânta Liturghie, asemenea celor doi ucenici, chiar dacă este dezamăgit și se îndepărtează de locul prezenței lui Dumnezeu, eu îi dau harul de a mă descoperi, de a înțelege Scripturile și de a mânca din aceeași pâine euharistică.

Dragii mei, astăzi nu vă cer mai mult decât să înțelegeți cât de importantă este participarea voastră fizică la celebrarea Sfintei Liturghii în fiecare duminică. Vă rog să vă gândiți la Sfânta Liturghie ca la o sărbătoare în familie. Prin telefon sau la televizor nu puteți decât să vizionați o sărbătoare, pentru că a participa înseamnă a sta la aceeași masă cu membrii familiei și apropiații, împărțind aceeași pâine, aceleași alimente. Întorcându-mă la text, atunci când m-am întâlnit cu ucenicii în Cenacol le-am explicat că eu sunt, cel care a suferit și a murit din iubire față de oameni. Le-am cerut de mâncare pentru ca ei să înțeleagă că eu sunt prezent cu adevărat în Cenacol, că nu sunt o stafie, că eu sunt cu ei chiar și atunci când nu mă văd sau nu mă recunosc. Sfânta Liturghie duminicală este o retrăire a Duminicii învierii, atunci când le-am explicat ucenicilor scripturile, am mâncat împreună și ei m-au recunoscut. Înțelegeți de ce este important și pentru voi să participați la Sfânta Liturghie? La Sfânta Liturghie eu stau cu voi, vă vorbesc și împart aceeași pâine.

Încă un amănunt: Sfinta Liturghie ar trebui să consolideze comuniunea dintre voi ca membri ai unei parohii! Adică, deși sunteți mai mulți, trebuie să formați o singură comunitate, așa cum toate cărămizile formează o biserică, așa cum multe boabe de grâu au format pâinea de pe altar, așa cum mulți struguri au făcut vinul din potir. Cei care stau la aceeași masă dau dovadă de iubire, respect, și chiar slujire reciprocă.

Dragii mei, vă aștept la Sfânta Liturghie pentru a sta împreună la masă!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți copiii și tinerii să participe cu mai mult entuziasm și constant la Sfânta Liturghie:

Doamne, noi copiii și tinerii din lume ne asemănăm de multe ori cu discipolii de la Emaus sau cu apostolii din Cenacol, care nu știu și nici nu cred că tu ai înviat. Te rugăm, ajută-ne să te recunoaștem, să ne apropiem de tine și să stăm la aceeași masă. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *