Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Oct 17, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 29-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 29-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 29-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să descopere în fragmentul evanghelic faptul că Dumnezeu l-a creat om după chipul și asemănarea sa, iar lucrul acesta trebuie să-l vestească tuturor. Dacă omul e conștient că poartă imaginea lui Dumnezeu, atunci va avea grijă să fie un om bun și un cetățean exemplu pentru că numai iubind, iertând și slujind pe aproapele va intra în împărăția cerurilor.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Astăzi am urmărit împreună fragmentul în care ucenicii fariseilor și cei ai irodienilor au vrut să mă pună la încercare. Ei au venit să mă întrebe dacă trebuie să plătească taxe, tribut, imperiului roman, nu pentru că erau interesați de corectitudinea lucrurilor, ci pentru că voiau să găsească un motiv de condamnare.

Când spun că fariseii și irodienii au venit să mă pună la încercare, mă refer la faptul că cele două grupuri reprezentau puteri diferite. Fariseii reprezentau puterea religioasă a poporului evreu, ei nu erau de acord cu plătirea taxei pentru că poporul nu mei era condus de Dumnezeu, ci de împărații romani care se considerau zei, lucru dovedit și de monezile din acea perioadă. Irodienii reprezentau puterea politică a Israelului, putere care deservea imperiul roman. Așadar, în fața mea au venit atât cei care nu erau de acord cu plătirea tributului, cât și cei care se îngrijeau de plătirea taxei.

Și unii și alții au plecat dezamăgiți. Eu le-am demonstrat că oamenii își pot pune amprenta și chipul lor pe lucrurile materiale, că pot conduce din punct de vedere administrativ, dar nu vor putea fi stăpâni niciodată pe viața oamenilor, pe sufletul lor, pentru că omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Dragii mei, voi ați fost creați după chipul și asemănarea mea. Vreau să mă înțelegeți bine: în lumea în care trăiți trebuie să fiți niște oameni model, niște cetățeni responsabili, care învață încă de mici să respecte legile statului, pentru că respectarea legilor aduce echilibru și armonie între voi și în lume. Nu poate exista o lume bună și echilibrată fără un set de legi cunoscut și respectat. Nu uitați, totuși, că aveți datoria să armonizați întotdeauna legile umane cu poruncile mele. Este datoria voastră să vă implicați, când veți fi mari, ca legile să respecte iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele.

Sfinții sunt modelul omului care a știut să armonizeze viața civilă cu viața religioasă pentru că ei au înțeles cel mai repede că cel care nu iubește, nu iartă și nu slujește pe aproapele, nu poate intra în împărăția cerurilor. Nu există lege mai clară decât aceasta.

Astăzi, pentru că Biserica, trupul meu mistic, celebrează Ziua Mondială a Misiunilor, vă invit pe toți să nu uitați de datoria voastră de a fi misionari, de a mă vesti în fiecare zi.

Să aveți grijă de voi și de întreaga lume!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru misiuni și misionari, precum și pentru cei care ar trebui să conducă lumea după poruncile lui Dumnezeu:

Dumnezeule bun, tu care ne-ai creat după chipul și asemănarea ta, ne chemi pe toți la mântuire. Ajută-i pe misionari să ducă această veste bună lumii întregi. Celor care ne conduc dă-le înțelepciunea de a-și folosi autoritatea spre slava ta și spre binele tuturor. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *