Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Sep 16, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 25-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 25-a din Timpul de peste an

Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 25-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să înțeleagă activitatea de evanghelizare, activitatea în via Domnului, ca o muncă în familie. În familie fiecare își are datoriile și responsabilitățile sale în funcție de vârsta, capacitățile și puterea proprie. Deși într-o familie nu toți muncesc la fel de mult, toată lumea se bucură de aceeași porție de mâncare la sfârșitul zilei.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de bunătate!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Vă îmbrățișez pe toți și mă bucur să parcurgem un nou text al Sfintei Scripturi. Fragmentul pe care l-ați ascultat prezintă, sub forma unei parabole, o imagine frumoasă cu privire la Împărăția mea; de aceea vă invit să descoperim împreună care este această imagine.

În fragmentul evanghelic întâlnim un om gospodar care dorește să strângă recolta sa. El caută și trimite lucrători în vie la diferite ore. Unii muncesc mai mult, alții mai puțin, dar plata este egală pentru toți. Cei care au venit spre seară se bucură, însă cei care au venit încă de dimineață sunt extrem de nemulțumiți și încep să protesteze.

Imaginați-vă o familie cu mulți frați și surori, de vârste diferite. Dacă celor mari li se poate cere să muncească prin casă și prin curte încă de dimineață, lucrul acesta este mai greu sau poate chiar imposibil de cerut celor foarte mici, celor care au doar câțiva anișori. Responsabilitatea cade întotdeauna pe cei mari și destoinici. Cei mici participă când și cum pot. Chiar dacă cei mici, chiar unii dintre voi, nu fac mare lucru, chiar dacă uneori încurcă pe cei care lucrează, chiar dacă țin pe alții de vorbă și se distrează, cu toate acestea, nimeni nu este supărat sau nemulțumit pentru că cei mici, adică unii dintre voi, primesc chiar primii aceeași porție de mâncare, aceeași prăjitură, același pahar cu suc, aceeași porție de ciocolată.

E ciudat că lucrătorii din evanghelie se plâng și murmură, pe când în familie lucrurile stau cu totul altfel. De ce oare? Pentru că într-un grup de muncitori nu există nicio relație de prietenie, apropiere, iubire, respect și ajutor. Într-o familie raportul dintre membri se construiește pe valorile iubirii, respectului și responsabilității reciproce. Împărăția mea trebuie privită asemenea unei familii, în sânul căreia membrii se cunosc, se iubesc și se ajută reciproc. Prin botez sunteți parte a acestei Împărății.

Vă întreb: Voi trăiți ca o familie în Biserică sau sunteți mereu în competiție? Cine participă mai des la activitățile de pe lângă biserică trebuie să ajute și pe sora sau fratele mai mic – adică cel care e departe de Biserică – să se întoarcă la calea cea bună. Lucrați în Biserică asemenea unei familii!

Dragii mei, voi sunteți familia mea!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru familiile din lume. Ele să fie pentru copii un exemplu bun al modului în care Biserica ar trebui să trăiască:

Doamne, în Biserică toți sunt fiii tăi și frați între ei. Ajută familiile din lumea întreagă să-i educe pe copii în iubirea și respectul față de cel neajutorat și față de cel ce este departe. Ajută-i pe copii să nu caute doar laudele și răsplata, ci bucuria de a fi cu tine. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *