Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Aug 28, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 22-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 22-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 22-a din Timpul de peste an.

Isus în invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să-l urmeze. Cine îl urmează pe Dumnezeu are curajul de a se jertfi, de a duce crucea din iubire față de Dumnezeu și față de aproapele. Petru, în fragmentul de astăzi, greșește atunci când încearcă să-i spună lui Isus ce trebuie să facă. Oricine nu este ascultător față de Dumnezeu și se gândește doar la binele propriu se aseamănă celui rău.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de smerenie!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Suntem din nou împreună, parcurgând drumul minunat al descoperirii și înțelegerii Sfintei Scripturi. Fragmentul pe care tocmai l-am urmărit relatează prima vestire a pătimirii, morții și învierii mele. Le-am vorbit deschis ucenicilor despre ceea ce trebuia să se întâmple la Ierusalim.

Poate reacția voastră în fața acestui anunț nu ar fi fost la fel ca cea a lui Petru, care a spus: „Asta nu ți se va întâmpla niciodată!”; cu toate acestea, sunt sigur că în adâncul inimii voastre, nici voi nu ați fi fost de acord cu faptul că eu trebuia să pătimesc și să mor. În planul Tatălui ceresc, însă, era necesar să se întâmple toate acestea, pentru ca prin ele să se poată vedea iubirea pe care Dumnezeu o are pentru oameni, pentru voi.

Aș fi avut puterea de a impune oamenilor ascultarea. Dar dacă aș fi făcut asta, i-aș fi tratat pe oameni ca pe niște sclavi și nu ca pe copiii și prietenii mei dragi. Știți bine că nimănui nu-i place să facă ceva ce i se impune; iar dacă va face ceva, o va face pentru că îi este frică. Eu mi-am dorit și îmi doresc mereu oameni liberi, pentru că vă iubesc mult și pentru că vă vreau mereu binele. Trebuia, așadar, să merg la Ierusalim și să arăt tuturor iubirea mare pe care o am față de fiecare.

Dragii mei, calea mântuirii și a urmării lui Dumnezeu este Calea Iubirii; iar calea iubirii caută binele tuturor. Omul care vrea să facă bine celor din jur trebuie de multe ori să se sacrifice. Întrebați-i pe părinții voștri câte sacrificii au făcut pentru ca să vă aducă pe lume și să vă crească: nopți nedormite, distracții refuzate, toate au fost un sacrificiu făcut din iubire față de voi.

Când i-am atras atenția lui Petru să meargă în spatele meu, l-am făcut să înțeleagă că atunci când nu mă urmează se aseamănă cu cel rău, care nu a mai vrut să asculte de Dumnezeu, s-a revoltat împotriva mea. Petru și prin urmare toată Biserica trebuie să asculte, să mă urmeze, să se sacrifice, pentru că eu sunt Dumnezeu și îmi doresc să fiu urmat pe calea iubirii, chiar dacă uneori iubirea cere și sacrificii. Cine mă iubește mă urmează!

Dragii mei, eu pornesc înainte și știu că mă veți urma!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru copiii, părinții și toți oamenii din lume care dau dovadă de sacrificiu din iubire față de Dumnezeu și față de aproapele:

Doamne, tu ne înveți să parcurgem calea iubirii, urmându-te îndeaproape prin sacrificiile zilnice pe care le facem pentru cei din jurul nostru. Binecuvântează-i pe copiii, părinții și oamenii care dau dovadă de sacrificiu pentru alții. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *