Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 2, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a după Crăciun

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a după Crăciun

Proiectul „Evanghelia în imagini” continuă și a ajuns la textul evanghelic al celei de-a 2-a Duminici după Crăciun.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să înțeleagă motivul pentru care el a intrat în lume. El, „Cuvântul divin”,  a intrat în lume pentru a fi mai aproape de oameni și pentru ca aceștia să-l cunoască mai bine pe Dumnezeu.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de speranță!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Iată-ne din nou în cea de-a 2-a Duminică după Crăciun. Mă bucur să fim împreună și să înțelegem textul Sfintei Scripturi din această duminică.

Nu știu dacă v-ați dat seama, dar textul acestei duminici este același cu textul din Solemnitatea Crăciunului. Este același text pentru că e foarte important ca voi să înțelegeți care este motivul venirii mele în lume și, înțelegând, să umblați în lumină. Doar cei care înțeleg scopul intrării mele în lume pot deveni copii ai lui Dumnezeu.

Dragii mei, fragmentul, ceva mai greu, pe care l-ați citit vorbește despre un Cuvânt care era la Dumnezeu, care era Dumnezeu și prin care au fost create toate. Acest cuvânt sunt eu, Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos. Eu am intrat în lume pentru ca oamenii să vadă pe chipul meu trăsăturile minunate ale lui Dumnezeu Tatăl și pentru a revărsa asupra naturii omenești harurile Duhului Sfânt care iartă, curăță, sfințește. Dacă oamenilor le-a fost greu să-l vadă pe Dumnezeu până la intrarea mea în lume, odată cu venirea mea Dumnezeu a devenit mult mai apropiat, mai ușor de văzut și de atins. Prin mine Dumnezeu a devenit vizibil; el a îmbrățișat omenirea și omenirea a reușit să-l îmbrățișeze pe El; el a arătat lumii că este iubită, iar lumea a văzut că El merită să fie iubit.

Textul mai spune că unii oameni, chiar și unii care ar fi trebuit să mă recunoască și să mă primească, nu m-au cunoscut și nu m-au primit. Sunt și astăzi oameni care nu vor să mă cunoască și nu mă primesc. Pentru mine este greu să înțeleg cum de ei se poartă așa cu mine, după tot ceea ce am făcut pentru ei…; însă, vouă dragilor, cei care mă cunoașteți și mă primiți, vă dau puterea de a deveni copii ai lui Dumnezeu, născuți din puterea și harul Lui.

Tuturor celor care se străduiesc să mă cunoască și să mă primească le voi dărui multe haruri, dar mai ales le voi dărui viața fără de sfârșit, îi voi mântui. Și voi puteți să mă cunoașteți mai bine și să mă primiți în mijlocul vostru, citind Biblia, participând la Sfânta Liturghie și cateheză, rugându-vă și făcând fapte bune.

Dragii mei, eu am venit în lume pentru voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca lumina lui Cristos să cuprindă tot pământul, iar noi toți să umblăm în lumină:

Tată Ceresc, tu ai trimis pe Fiul tău în lume, tu ți-ai dorit ca cel ce este „Cuvântul divin” să intre în lume și să locuiască împreună cu noi. Ajută-ne și pe noi să avem curajul de a fi în mijlocul lumii oameni ai cuvintelor bune, încurajatoare, purtătoare de speranță. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *