Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Jan 15, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al celei de-a 2-a Duminici din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să privească la cei doi ucenici din evanghelie, Andrei și Ioan, ca la niște modele de urmat. De la Andrei și Ioan, cei mici pot învăța cum să-l întâlnească, să-l cunoască și să rămână aproape de El.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența Domnului!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Mă bucur să fim din nou împreună, parcurgând liniștiți paginile Sfintei Scripturi.

Fragmentul pe care l-ați citit este o relatare a apostolului și evanghelistului Ioan, care își amintește cum ne-am întâlnit prima dată. Întâlnirea din acea zi a lăsat o amintire atât de vie, încât el își amintește și ora la care s-au petrecut toate, „pe la ceasul al 10-lea”. Trebuie să vă spun că cei doi apostoli cu care m-am întâlnit atunci, Andrei și Ioan, sunt un exemplu pentru voi. Ei vă învață cum puteți să mă întâlniți, să mă cunoașteți și să rămâneți aproape de mine. Așadar, ce ar trebui să faceți?

1. Să ascultați și să priviți cu atenție. Așa cum Andrei și Ioan au fost ucenicii lui Ioan Botezătorul, pe care îl ascultau cu atenție, îl însoțeau și îi urmau sfaturile, la fel și voi trebuie să fiți atenți la părinți, prieteni, preoți, persoane consacrate, etc, care vă vorbesc despre Dumnezeu. Asemenea ucenicilor, trebuie să ascultați și să priviți cu atenție în jurul vostru pentru a învăța și pentru a lua deciziile cele mai bune, mai ales când sunteți mici. Andrei și Ioan au luat decizia cea mai bună și au rămas alături de mine.

2. Să mă căutați și să intrați în dialog cu mine. Așa cum Andrei și Ioan au avut curajul să pornească spre mine, la fel și voi trebuie să aveți curajul de a porni în căutarea mea prin rugăciune, la biserică, la liturghie, la cateheză, peste tot, chiar dacă uneori nici voi nu sunteți siguri unde și cum mă veți întâlni. Experiența căutării este una extrem de frumoasă! Amintiți-vă de căutarea comorii din timpul campusurilor! După ce m-ați găsit, vă invit să vorbiți cu mine, pentru că eu încerc să vorbesc cu voi acasă, prin părinți; la liturghie, prin preot; la cateheză prin animatori; pe stradă, prin prieteni; etc.

3. Să veniți să stați cu mine și apoi să aduceți și pe alții. Așa cum i-am întrebat pe Andrei și Ioan, atunci când m-au ajuns din urmă, la fel vă întreb și pe voi: „Ce căutați?” Ei își doreau să vadă unde locuiesc, cum este viața mea. Locuința mea, atunci ca și acum, este acolo unde este liniște și pace, acolo unde sufletul își găsește reculegerea. În acest loc trebuie să-i aduceți și pe prietenii voștri, așa cum Andrei l-a adus pe Petru.

Dragii mei, astăzi vă întreb și pe voi „Ce căutați?”. Răspunsul la această întrebare este la voi, eu nu pot decât să vă invit să vedeți unde locuiesc și să rămâneți cu mine.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți oamenii să-l întâlnească pe Isus și, întâlnindu-l, să-și dorească să rămână cu El:

Doamne, deși tu ne vorbești de multe ori prin părinți, preoți, persoane consacrate, profesori, prieteni, etc, noi rămânem surzi la glasul tău pentru că nu suntem atenți. Ajută-ne, Doamne, să descoperim unde locuiești și să rămânem cu tine în biserică, la Liturghie, acasă… oriunde. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *