Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 5, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a din Advent

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a din Advent

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al celei de-a 2-a Duminici din Advent.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori să pregătească drumul Adventului, așa cum cei mari pregătesc calea oricărui copil care învață să meargă: drept și fără obstacole. Și pruncul Isus are nevoie ca „văile”, golurile din rugăciune, iubire, iertare, bunătate, fapte bune… etc, să fie astupate, iar „munții și dealurile”, obstacolele greu de trecut ale capriciilor, răutății, neascultării și lucrurilor inutile, să fie dărâmate.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de smerenie!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Cât mă bucur că am intrat în timpul binecuvântat al Adventului, iar voi astăzi, prin cuvintele fragmentului evanghelic, sunteți invitați să pregătiți venirea mea.

Voi trebuie să vă pregătiți pentru venirea mea de Crăciun, dar așa cum am spus și săptămâna trecută, trebuie să vă pregătiți și pentru venirea mea finală, atunci când fiecare dintre voi se va întâlni cu mine la sfârșitul lumii.

Poate mă veți întreba: Bine, bine, dar cum trebuie să ne pregătim? Ce trebuie să facem pentru ca venirea ta să fie plăcută? În primul rând să vă faceți timp pentru a vorbi cu mine în fiecare zi, să veniți la biserică dacă puteți, să fiți mai atenți și mai buni în lucrurile esențiale. Nu uitați că Ioan Botezătorul era în deșert atunci când predica și oferea botezul pocăinței. De ce? Pentru că: 1. Poporul lui Israel a primit tablele legii și alianța cu Dumnezeu în deșert, la poalele muntelui Sinai – așadar, dacă omul vrea să facă o alianță, o înțelegere cu Dumnezeu, trebuie să meargă în deșert, să se îndepărteze de tot ceea ce l-ar putea face neatent; 2. Deșertul este locul în care omul se gândește doar la ceea ce este esențial, ce îl ajută să supraviețuiască sau ce-l îngreunează – dacă omul vrea să învețe cum să se dezlipească de lucruri, trebuie să facă experiența deșertului, a locului pustiu, unde lucrurile inutile, nefolositoare sunt lăsate în urmă, păstrând cu sine doar lucrurile esențiale.

Fragmentul evanghelic mai amintește de profetului Isaia care vă invită să pregătiți calea Domnului îndreptând cărările. Ați văzut cum frații mai mici sau bebelușii sunt ajutați să meargă în picioare? Părinții dau la o parte din fața lor orice obstacol și fac în așa fel încât drumul să fie drept. Pentru ca eu, pruncul Isus, să ajung la voi,  va trebui să astupați „văile” proprii – golurile din rugăciune, iubire, iertare, bunătate, fapte bune… etc, și să dărâmați „munții și dealurile” – obstacolele greu de trecut ale capriciilor, răutății, neascultării, ale lucrurilor inutile folosite în exces… etc. Ioan Botezătorul este un exemplu de renunțare și pregătire.

Dragii mei, eu vin. Nu uitați să vă pregătiți pentru întâlnirea cu mine. Așa cum pregătiți casa pentru un oaspete de seamă, la fel să pregătiți sufletul pentru venirea mea. Mult succes!”

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să pregătim cât mai bine venirea pruncului Isus, să umplem golurile sufletești și să reducem răul din noi:

Tată Ceresc, Fiul tău vine în mijlocul nostru. Ajută-ne prin darurile Duhul Sfânt să îndreptăm drumurile noastre pentru a ajunge mai repede unul la celălalt, pentru a ne ierta și împăca, și făcând armonie între noi să pregătim venirea lui Isus. Ajută-ne, Doamne, pe noi copiii, să te așteptăm cum se cuvine. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *