Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Apr 8, 2021 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a a Paștelui

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 2-a a Paștelui

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica a 2-a a Paștelui.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să înțeleagă importanța duminicii și a comuniunii în Biserică. Prin textul de astăzi înțelegem că Duminica este prin excelență ziua întâlnirii noastre cu Domnul, iar această întâlnire întărește mărturia de credință a comunității.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de prezența lui Cristos cel înviat!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Ne aflăm în perioada binecuvântată a Timpului Pascal. Apostolii și cei care mă cunosc își doresc să mă întâlnească, să mă vadă pe mine, cel care am înviat. Este și cazul lui Toma.

Fragmentul de astăzi vorbește despre prima și cea de-a doua întâlnire a mea cu apostolii în Cenacol. Aceste întâlniri sunt relatate pentru a sublinia în primul rând importanța zilei de duminică, în al doilea rând pentru a arăta că sâmburele credinței se dezvoltă mai bine în cadrul unei comunități și nu separat. De fapt, Toma fiind separat de comunitatea apostolilor în prima duminică, îi vine greu să creadă mărturia lor de credință.

Credința, dragii mei, nu este doar o înșiruire de informații, de cuvinte frumoase ce dau mărturie despre Dumnezeu, cât, mai mult, o trăire autentică a comuniunii și a prieteniei cu mine, cu Tatăl și cu Duhul Sfânt. Cine dorește să-l întâlnească și să-l cunoască pe Dumnezeu așa cum se cuvine trebuie să stea alături de mine, să mă întâlnească și să mă cunoască pe mine, cel care l-am făcut cunoscut pe Tatăl și l-am trimis pe Duhul Sfânt. Cine este în comuniune cu mine, cine este parte a Bisericii, acela îl întâlnește și îl cunoaște pe Dumnezeu.

Toma, care a lipsit în prima duminică, atunci când s-a întors în mijlocul apostolilor adunați în Cenacol, are o mare dificultate în a crede mărturia celorlalți ucenici. Același lucru se întâmplă și astăzi cu mulți oameni care nu merg la biserică. Ei nu cred, ei nu pot să creadă, și în necredința lor cer tot felul de dovezi pentru a se convinge. Acești oameni, însă, sunt greu de convins pentru că nu trăiesc o comuniune autentică cu ceilalți, ei sunt singuri.

Dragii mei, prietenii mei, micii mei misionari, vouă vă las misiunea de a-i convinge pe cei care nu cred că eu am înviat. Chiar dacă ei sunt uneori greu de convins, nu fiți temători ca apostolii, stând în Cenacol, ci ieșiți și dați mărturie despre mine, prin cuvintele și faptele voastre bune, acasă, la școală, la joacă, în grupul de prieteni, peste tot. Modul vostru de a vă comporta, modul vostru de a vorbi, modul vostru de a vă ruga, pot da mărturie despre mine că sunt viu, că am înviat. Iar pentru cei care nu cred nu încetați să vă rugați.

Dragii mei, primiți pacea mea, credeți în mine și eu voi fi mereu cu voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți copiii din lume, care-l fac cunoscut pe Isus prin cuvintele lor și exemplul lor de viață, să fie întăriți:

Doamne, noi copiii din lume, suntem prietenii tăi. Mulți dintre noi ne străduim să te facem cunoscut prin cuvintele și faptele noastre. Ajută-ne pe toți să avem curaj și entuziasm în vestirea Evangheliei. Fii tu speranța noastră, ajută-ne și ne întărește. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *