Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Aug 7, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow, Stiri | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 19-a din Timpul de peste an

#EvangheliaÎnImagini – Duminica a 19-a din Timpul de peste an

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la Duminica a 19-a din Timpul de peste an.

Isus îi invită pe cei mici, pe părinți, pe bunici și educatori să aibă curaj în drumul vieții, indiferent de încercările prin care trec. El este alături de ei chiar și atunci când valurile care îi amenință par foarte mari. Orice rugăciune este asemenea strigătului sfântului Petru care spune: „Doamne, salvează-mă!”

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de încredere!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Iată-ne din nou împreună pentru a asculta și a înțelege cuvintele Evangheliei. Știu că momentele cele mai frumoase sunt acelea în care prietenii sunt împreună, atât la bine cât și la greu.

Același lucru se întâmplă și cu ucenicii mei în fragmentul evanghelic de astăzi. După toată învățătura frumoasă, după toate minunile săvârșite, ei doreau să rămână cu mine și le era greu să urce în barcă și să meargă pe celălalt mal, de aceea a trebuit să-i îndemn să pornească la drum. Barca este imaginea Bisericii care pornește în largul lumii pentru a vesti evanghelia, iar ucenicii sunt misionarii care pornesc în larg pentru a-mi vesti cuvântul, pentru a-mi pregăti venirea.

Vestirea Evangheliei, ca și înaintarea ucenicilor pe apă din fragmentul de astăzi, nu a fost și nu va fi niciodată un lucru ușor. Valuri puternice se ridică împotriva Bisericii, iar ucenicii, deși experimentați în lupta cu marea, simt de multe ori teamă în fața încercărilor prin care trebuie să treacă. Cele mai grele momente ale unui om, însă, sunt acelea în care simte că trebuie să dea piept singur cu încercările vieții, așa cum li s-a întâmplat ucenicilor. Ei se simțeau singuri în barcă, de aceea le era teamă, de aceea erau înspăimântați și nu le venea să creadă că eu sunt pe apă.

Dragii mei, sunt sigur că în această lume sunt multe persoane care se simt singure, mai ales când vor să fie oameni buni și credincioși, să fie aproape de biserică, să se roage, iar ceilalți îi iau în râs și nu îi înțeleg. În acele momente, oamenilor din biserică, poate și vouă, vă este greu să credeți că eu sunt alături de voi și merg pe apă, indiferent de valuri. În acele momente ar trebui să spuneți ca Petru: Doamne, dacă ești tu, poruncește-mi să vin la tine, ajută-mă să calc peste valurile care mă amenință!

Priviți la Petru, el vă arată ce înseamnă a crede. El a ascultat glasul meu și a avut curajul de a păși pe apă. Chiar dacă la început veți păși și voi cu încredere, iar mai apoi veți ezita când veți vedea valurile vieții care vă înspăimântă, nu uitați că eu sunt acolo alături de voi, pentru voi. Strigați în rugăciune, asemenea lui Petru care se scufunda: „Doamne, salvează-mă!”; iar eu voi veni în ajutorul vostru.

Chiar dacă uneori credeți că sunteți singuri, că vă scufundați, nu uitați că eu sunt acolo gata să vă întind mâna. Eu sunt cu voi, chiar și în agitația vieții!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru toți copiii din lumea întreagă care se simt singuri în încercările vieții. Ne rugăm ca ei să-l simtă pe Isus mereu aproape:

Doamne, sunt mulţi copii care şi-au propus să te slujească pe tine şi să facă mereu binele, dar indiferenţa celor din jur şi răutatea i-au făcut să se simtă singuri şi descurajaţi. Fii tu tăria şi sprijinul lor!

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *