Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Feb 20, 2021 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica 1 din Postul Mare

#EvangheliaÎnImagini – Duminica 1 din Postul Mare

Proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la  Duminica 1 din Postul Mare.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să privească la Postul Mare ca la un timp în care oamenii se pot apropia mai mult de El, descoperind iubirea pe care o are față de toți; ca la un timp în care oamenii pot deveni mai uniți între ei, descoperind cât de multă nevoie au unii de alții.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de liniște!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Vă salut cu drag în prima duminică din timpul binecuvântat al Postului Mare. Deși au trecut câteva zile de la momentul în care, punându-vă cenușă pe cap, ați început Postul, sunt sigur că mai sunt unii dintre voi care se întreabă ce înseamnă Postul Mare și ce presupune el?

Timpul pe care-l celebrați acum este, în primul rând, un timp de post și pocăință care vă pregătește pentru zilele deosebite ale morții și Învierii mele. Nu doar ale învierii mele, dar și ale morții mele, pentru că cine vrea să înțeleagă cu adevărat valoarea Învierii, trebuie să înțeleagă și motivul pentru care eu am pătimit și am murit, iar acest motiv este iubirea față de voi. Pentru a înțelege toate acestea, omul trebuie să facă liniște, să se îndepărteze de tot ceea ce îi ocupă viața și să intre în deșert.

Vă întrebați, poate, de ce am stat 40 de zile în deșert? Deși aceste zile amintesc atât de cele 40 de zile de purificare prin apa potopului, cât și de cele 40 de zile de post ale lui Moise înainte de a primi tablele legii, astăzi mă voi opri asupra celor 40 de ani pe care poporul evreu i-a petrecut în deșert, înainte de a intra în țara promisă. Deșertul a fost locul în care evreii, ieșiți din Egipt și fărâmițați în triburi, devin un singur popor sub conducerea lui Dumnezeu Tatăl. Marii profeți, Ilie și Ioan Botezătorul, oamenii deșertului, invitau poporul evreu, în momente de rătăcire, să se întoarcă în deșert pentru a-și redescoperi identitatea, vocația și misiunea. Deșertul este școala unde orice creștin învață să facă diferența între vocea lui Dumnezeu și vocea ispititorului. Astăzi și voi aveți multe voci care vă fură atenția de dimineață până seară și nu vă mai dau voie să auziți și vocea mea. Telefonul, calculatorul, televizorul, jocurile… etc, toate vă fură concentrarea. În timpul postului trebuie să le lăsați uneori deoparte, să faceți experiența deșertului. În deșert, în post, voi aveți posibilitatea de a vă cunoaște pe voi, punctele tari și punctele slabe, și de a recunoaște chemarea mea divină. În liniștea și reculegerea deșertului aveți posibilitatea de a vă împăca cu voi înșivă și cu Dumnezeu, fiind mai capabili de a-l accepta pe aproapele și a accepta chiar și lucrurile mai puțin plăcute din viața voastră.

Postul Mare este timpul în care vă apropiați mai mult de mine, descoperind iubirea pe care o am față de voi, și deveniți mai uniți între voi, asemenea unui popor.

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să fim puternici în ispite, în timpul Postului Mare, ajungând victorioși la întâlnirea cu Isus înviat:

Doamne, ajută-ne în fiecare zi să ascultăm glasul tău, să avem puterea de a te urma în tăcerea deșertului, să luăm parte la momentele de rugăciune în biserică și să facem pocăință ori de câte ori este nevoie. Dă-ne curajul ca în timpul Postului Mare să dăm dovadă de adevărată schimbare. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *