Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Nov 27, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – Duminica 1 din Advent

#EvangheliaÎnImagini – Duminica 1 din Advent

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al Duminicii 1 din Advent.

Isus îi invită pe copii, părinți, bunici și educatori să își amintească ce se întâmplă atunci când sunt somnoroși, cât de dificil este să stea în picioare, câte eforturi depun pentru a nu cădea. Și în viața spirituală, somnolența aduce după sine riscul de a cădea. Pentru a nu greși, omul trebuie să rămână treaz.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

Duminică binecuvântată și plină de atenție!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Cu această Duminică intrăm în timpul binecuvântat al Adventului, un timp de pregătire pentru Crăciun, și nu numai.

Am spus că intrăm, pentru că eu nu numai că vin de Crăciun la voi, nu numai că voi veni la sfârșitul timpurilor la voi, dar vă și însoțesc în fiecare zi.

Acest timp al Adventului, care precedă sărbătoarea Crăciunului și care cuprinde patru duminici, este un timp de pregătire pentru Crăciun, dar și o invitație de a fi pregătiți pentru cea de-a doua venire a mea, cea de la sfârșitul timpurilor. De aici și invitația evangheliei de astăzi: „Vegheați!”. Voi trebuie să fiți atenți și să vegheați în fiecare zi a vieții voastre, lucru de care vă face mai conștienți acest timp al Adventului.

Pentru a înțelege ce înseamnă a veghea, a fi treaz, a evita somnul spiritual, trebuie să înțelegeți mai bine ce se întâmplă când omul este somnoros. Amintiți-vă cât de dificil vă este să stați în picioare atunci când sunteți somnoroși, câte eforturi depuneți pentru a nu cădea. Amintiți-vă de câte ori nu v-au căzut lucruri din mână, de câte ori nu ați stricat un pahar sau o farfurie, de câte ori nu v-ați împiedicat și ați căzut din cauza somnului. Și în viața spirituală, omul are uneori tendința de a adormi, de a scăpa din mână lucrurile, de a cădea, de a cădea pradă păcatului și delăsării spirituale. Pentru a nu greși omul trebuie să fie treaz. Mai mult: Nu vi s-a întâmplat niciodată să adormiți în timp ce așteptați ca mama sau tata, o persoană dragă, să vină acasă după mult timp? Nu v-a părut rău că nu ați întâmpinat-o? Nu vi s-a întâmplat niciodată să pierdeți un film, un joc, un cadou, o prăjitură, o plimbare cu prietenii, pentru că ați adormit? La fel se întâmplă și cu cei care nu se pregătesc pentru venirea mea.

A veghea, a aștepta venirea mea, nu înseamnă să nu mai dormiți deloc, ci să fiți atenți să nu păcătuiți, să luptați împotriva răului și să faceți binele. În acest timp vă rog: nu mai mințiți, nu vă mai certați, nu mai supărați pe nimeni, nu mai invidiați, nu mai fiți egoiști, ci buni. În acest Advent sper să veniți la biserică și să vă transformați.

Închei cu aceleași cuvinte din evanghelia de astăzi: „Ceea ce vă spun vouă o spun tuturor: Vegheaţi!”

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca toți să fim mai atenți și să veghem, să fim mai buni și mai generoși în acest timp al Adventului:

Doamne, ajută-ne să fim mai atenți, pregătindu-ne pentru venirea ta în mijlocul nostru, atât de Crăciun, cât și în momentul intrării în veșnicie. Fă-ne mai statornici în credință, speranță și iubire, mai generoși și mai buni cu aproapele, pentru a avea mâinile pline atunci când ne vom întâlni cu tine. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *