Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe Dec 24, 2020 in Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

#EvangheliaÎnImagini – CRĂCIUNUL, Solemnitatea Nașterii Domnului

#EvangheliaÎnImagini – CRĂCIUNUL, Solemnitatea Nașterii Domnului

Proiectul „Evanghelia în imagini” vă propune textul evanghelic al Crăciunului.

Isus îi invită pe toți, copii, părinți, bunici și educatori, să înțeleagă scopul pentru care a venit în lume și cum ar putea oamenii pregăti mai bine ziua sa de naștere, ce cadou i-ar putea oferi.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Materialul în format PDF poate fi descărcat dând click aici

CRĂCIUN FERICIT și plin de lumină!

Pr. Florin-Petru SescuDragii mei,

Crăciunul a sosit!

Iar eu, din ieslea Betleemului, vă salut cu drag!

Astăzi este o zi deosebită, pentru că de Crăciun rememorați momentul în care eu am intrat în lume luând chipul unui prunc. Îi mulțumesc lui Dumnezeu Tatăl că m-a trimis în lume pentru a vă salva și pentru a vă călăuzi pe drumul cel bun prin cuvintele și exemplul meu. Eu am venit în lume pentru a oferi oamenilor harul meu, pentru a vă oferi viața cea veșnică, viața deplină și adevărată. Mi-am dorit mult să vin în lume, să locuiesc cu oamenii, pentru ca ei să înțeleagă faptul că Dumnezeu este iubire, îndurare, iertare. Oamenii, de cele mai multe ori, chiar și astăzi, când se gândesc la Dumnezeu, se gândesc la cele 10 porunci, la judecata finală și la pedeapsa pentru păcate, uitând că Dumnezeu este, înainte de toate, viață, bunătate, iertare. Eu am venit în lume pentru ca oamenii să înțeleagă, în primul rând, că îi iubim.

Dragii mei, dacă am renunțat la gloria mea cerească, dacă am coborât între voi, înseamnă că Dumnezeu este Iubire și se călăuzește după iubire. Eu am venit ca să aduc lumină în inimile și conștiințele voastre. Eu îmi doresc să ofer tuturor oamenilor harul meu care iartă, mângâie și încurajează mai ales în lupta vieții. Eu sunt „lumina adevărată ce luminează tot omul”. Deși am venit în lume, mai sunt încă oameni care nu mă cunosc, sau care au uitat de mine. Ei uită că este ziua mea și nu se mai pregătesc cum se cuvine. Voi veți primi cadouri de Crăciun, cadouri ce amintesc de bunătatea și generozitatea lui Dumnezeu Tatăl. Eu însă, primesc din ce în ce mai puține cadouri din partea oamenilor. Aici nu mă refer la cadouri materiale, ci la: participarea la Sfânta Liturghie și la celebrările de Crăciun; o spovadă bună și împăcarea cu cei din jur; a ajuta, a fi aproape, a sprijini pe cineva care este sărac, bolnav sau în vârstă; mai exact, cadourile venite dintr-un suflet bun.

Evanghelia de astăzi spune așa: „și cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi”. Eu sunt cuvântul lui Dumnezeu care s-a făcut trup și tuturor celor care mă primesc le dau harul de a trece dincolo de comoditate, egoism, dorință de profit, și a descoperi viața… VIAȚA fiilor lui Dumnezeu. Eu am venit în lume pentru ca voi să puteți intra în cer. Vă ofer cadoul cel mai important și de neprețuit: viața cea veșnică.

Vă aștept la biserică, lângă ieslea Betleemului!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus


Intenția Misionară

Ne rugăm pentru ca lumea să se bucure nu doar de luminițele bradului, dar de lumina vieții care vine de la Cristos:

Tată Ceresc, deschide-ne ochii și inima pentru ca, privind la pruncul Isus, să înțelegem cât de mult ne-ai iubit. Ajută-ne să vedem pe chipul lui lumina puternică ce vine de sus, lumina vieții, bucuriei și păcii. Ajută-ne, te rugăm, să-i oferim pruncului cadoul cel mai frumos, un suflet bun și curat. Amin.

Tatăl nostru… / Bucură-te, Marie… / Slavă Tatălui…

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *