Meniul paginilor
 
 
 
 
 

Postat By pe May 21, 2020 in Articole, Diverse, Evanghelia Duminicală, Locale, Slideshow | 0 comentarii

Evanghelia în imagini – Înălțarea Domnului

Evanghelia în imagini – Înălțarea Domnului

Continuăm proiectul „Evanghelia în imagini” și punem la dispoziția copiilor, a familiilor și a celor care se ocupă de cei mici, fragmentul evanghelic și imaginile din Solemnitatea Înălțarea Domnului.

Ne bucurăm pentru mesajele primite și le suntem recunoscători tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă, rugându-se împreună cu ei după intenția misionară.

Mulțumim, de asemenea, pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, arătând astfel că prin gesturile noastre suntem misionari și vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Sărbătoare binecuvântată și plină de lumină!

pr. Florin-Petru Sescu

Dragii mei,

Ați parcurs textul care relatează ultimele momente ale prezenței mele vizibile pe pământ. Sosise ziua despărțirii.

Ce greu este să te desparți de cineva! Cei care rămân se întreabă ce vor face după plecarea celui care i-a îndrumat și ajutat; iar cel care pleacă se întreabă cum se vor descurca cei dragi în absența lui. Este momentul în care apar marile întrebări și se iau cele mai importante hotărâri. În aceste clipe cuvintele rostite capătă o importanță deosebită.

Așadar, în ziua înălțării mele, în momentul despărțirii, le-am spus ucenicilor ceea ce era mai important pentru ca ei să continue misiunea mea. Le-am spus, mai întâi, de la cine am puterea și de ce. Tatăl ceresc după înviere mi-a dat toată puterea în cer și pe pământ, pentru că am fost ascultător până la moarte și am învins răul și păcatul, care a intrat în lume prin neascultarea lui Adam, primul om. Nimeni nu ar trebui să primească vreo putere, nici în cer, nici pe pământ, dacă nu știe să o folosească bine.

Dragii mei, prin darul libertății, voi aveți puterea de a alege cum să trăiți viața pe pământ. Dacă veți împlini misiunea mea și veți trăi bine libertatea oferită, veți primi și voi puterea de a intra în cer. Vă încredințez și vouă mandatul misionar primit de la Tatăl: 1. a predica Evanghelia pentru a face discipoli; 2. a boteza pe cei care cred; 3. a învăța pe toți să respecte poruncile. Așadar, astăzi vouă vă revine datoria aceasta:

– Voi trebuie să vestiți Evanghelia!

– Voi trebuie să-i ajutați pe alții să primească Botezul!

– Voi trebuie să respectați poruncile și să-i ajutați și pe alții să le respecte!

Pentru aceasta am venit în lume și este ceea ce mi-am dorit mai mult de la voi când m-am înălțat la cer. Eu vă trimit ca misionari acum. Nu așteptați să fiți perfecți, fără îndoieli și fără momente de încercare pentru a duce Vestea cea Bună.

Rugați-vă mereu să aveți entuziasm și curaj în vestirea Evangheliei.

Dragii mei, nu uitați că eu sunt cu voi întotdeauna!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

Intenția Misionară

Ne rugăm pentru copiii și adulții care au primit Botezul ca, prin cuvinte și fapte, să fie pentru toți oamenii și toate popoarele misionari curajoși ai Evangheliei:

Doamne, tu i-ai trimis pe ucenici la toate popoarele. Astăzi, aceşti ucenici suntem noi, cei botezaţi. Dă-ne entuziasm şi putere pentru a vesti tuturor Evanghelia. Când ne va fi greu, ajută-ne şi dă-ne curaj!

Tatăl nostru… / Bucură-te Marie… / Slavă Tatălui…

Pentru a descărca materialul integral dați click aici

Posteaza un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *